Is de trein nu helemaal vertrokken voor Selim Amallah bij Valladolid?

La Liga | Selim Amallah verliet deze winter Standard voor Valladolid, maar tot op heden kon hij zich daar nog niet echt doorzetten. Afgelopen weekend scoorde hij zijn eerste doelpunt in La Liga. Is de trein nu echt vertrokken voor de Marokkaanse middenvelder?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Selim Amallah kende een goed WK met Marokko nadat hij in de maanden voordien niet meer aan spelen toekwam bij Standard, omdat hij zijn contract niet wenste te verlengen. Real Valladolid wist hem weg te halen uit de Vurige Stede. Zo kwam een droom uit, want Amallah aasde al een hele tijd op een transfer naar een topcompetitie. De eerste weken verliepen moeizaam, maar mogelijk is hij dankzij zijn doelpunt van afgelopen weekend helemaal vertrokken.

Moeilijke start

Selim Amallah stapte eind januari over van Standard naar Valladolid. Het begin was zeker niet makkelijk bij de Spaanse club. In zijn tweede wedstrijd werd hij tijdens zijn invalbeurt al meteen uitgesloten met een rode kaart. Niet bepaald een goede intrede en hij kreeg daarnaast ook nog eens een schorsing van drie wedstrijden.

Amallah had dus wat goed te maken, maar na zijn schorsing maakte hij zijn wederoptreden met een invalbeurt op het veld van Real Madrid. Hij speelde 20 minuten en Valladolid ging met 6-0 onderuit. In anderhalve maand tijd stond de teller op slechts 70 speelminuten, wat dus zeker niet de meest hoopgevende start was.

Heropleving

Afgelopen weekend speelde Valladolid, dat ook Cyle Larin op huurbasis wegplukte bij Club Brugge, een belangrijk degradatieduel tegen Real Mallorca. Amallah begon weer op de bank, maar kreeg toch nog een invalbeurt van ruim 20 minuten. Hij kon eindelijk een eerste succes boeken door de 2-2 te scoren. Uiteindelijk werd het 3-3 en zijn doelpunt leverde het team toch een belangrijk punt op.

De ex-speler van Standard en Moeskroen maakte zo zijn eerste doelpunt in de Spaanse eerste klasse en na zijn rode kaart scoorde hij dus punten bij coach Paulo Pezzolano. Is Amallah nu echt vertrokken en kan hij weldra een basisplaats claimen? De toekomst zal het uitwijzen.

Het programma van speeldag 29 in La Liga op Eleven:

Zaterdag 15 april

Zondag 16 april

Volg La Liga het hele seizoen lang op Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top