Wat als Anouar Ait El Hadj verhindert dat Anderlecht de Europese play-offs bereikt?

Sport | Anderlecht speelt deze zondag een beslissende wedstrijd met het oog op de Europese play-offs op het grasveld van competitieleider Racing Genk. In deze wedstrijd zal Anouar Ait El Hadj voor het eerst tegen zijn trainingsclub mogen spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De transfer van Ait El Hadj naar Racing Genk zorgde voor flink wat tandengeknars in het Lotto Park. De verrassing was dan ook groot toen tijdens de voorbij wintermercato het nieuws bekendraakte dat een van de parels van de club uit Neerpede had getekend bij een club uit de G5, het selecte kransje van vijf beste clubs uit de Belgische competitie. De aanvallende middenvelder is geboren en getogen in Molenbeek en groeide in Neerpede onder de leiding van Vincent Kompany uit tot een volwaardige speler. De reden van zijn beslissing om zich aan te sluiten bij de Limburgse club moet gezocht worden in zijn motivatie om een titel te winnen.

Ambitie

In een interview met Het Belang van Limburg kwam de speler, die aanstaande donderdag 21 wordt, terug op zijn moeizame vertrek bij de Brusselse club: "Je kan tien jaar clubervaring niet zomaar vergeten, maar ik voelde echt de drang om te vertrekken. Felice Mazzù is een aardige man, maar ik paste niet in zijn filosofie. Hij zette me altijd op de bank, ook al had ik dit seizoen hard gewerkt. Ik kreeg complimenten van ervaren jongens als Hoedt en Van Crombrugge. Vincent Kompany zou me ongetwijfeld ook gefeliciteerd hebben met mijn werk."

Op dit moment smijt hij zich vol op de voorbereiding voor het duel van aanstaande zondag, dat ongetwijfeld heel bijzonder voor hem zal zijn. "Ik kan niet wachten om volgende week tegen mijn vrienden te spelen. Ik heb er al met Amuzu over gesproken", verklaarde hij.

Nu ze nog in de running zitten voor de Europe Play-Offs, moet paars-wit in Limburg absoluut de zege behalen om in de top acht te komen. De reden is niet ver te zoeken: in de achtste finales van de Beker van België was het de nieuwbakken trainer Brian Riemer bijna gelukt om de Genkies af te houden van een zege, maar in de verlengingen kon de Limburgse club toch Anderlecht op zijn plaats zetten met een 0-1. Anouar Ait El Hadj werd in de tweede helft van de wedstrijd op het veld gestuurd, maar helaas zonder resultaat.

Zijn eerste profdoelpunt... tegen Genk

De ploeg van Wouter Vrancken heeft momenteel moeite om aan te knopen met eerdere successen en om het niveau te vinden dat ze hadden voor het WK en vooral voor het vertrek van Paul Onuachu. De gangmakers van het team zitten in een dip en dat weegt op het hele elftal. We denken onder meer aan Bilal El Khanouss, die lijkt te lijden onder zijn plotselinge bekendheid op internationaal niveau en die sinds het begin van het seizoen graag wil scoren.

Zou zijn Limburgse coach hem op de bank durven plaatsen? Niets is minder zeker, maar Anouar Ait El Hadj zal ongetwijfeld elke speelkans met beide handen grijpen om de strijd aan te gaan met zijn voormalige club op het middenveld. "Dit is een overgangsseizoen voor mij. Ik begrijp dat ik niet de plek kan innemen van een succesvolle speler in het team", zei hij kort geleden nog over zijn transfer. Saillant detail: de aanvallende middenvelder scoorde in februari 2021 zijn allereerste profgoal op het grasveld tegen Genk. Wie weet zal Ait El Hadj binnenkort een treffer maken tegen zijn voormalige ploeg?

Het programma voor de 33ste speeldag van de Jupiler Pro League:

Vrijdag 14 april

Zaterdag 15 april

Zondag 16 april

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de tv-zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top