Filou Oostende kent de marsrichting om Den Bosch te verslaan

Sport | Nadat ze onze noorderburen uit Den Bosch eind maart hebben verslagen, reizen de spelers van Filou Oostende af naar het hol van de Nederlandse leeuw. Daar hopen ze een tweede zege te boeken en aan te sluiten bij de leidende teams van het klassement.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het belooft alvast een hete strijd te worden. Ondanks een welverdiende zege afgelopen weekend thuis tegen ZZ Leiden - eerste kampioen van de BNXT League - blijft Filou Oostende hangen op de derde plaats in de Elite Gold en is de kustploeg nog lang niet in staat om rechtstreeks de halve finales van de nationale play-offs te bereiken.

Profiteren Mechelen en Antwerp?

Dat Filou Oostende niet weet door te breken, heeft de West-Vlaamse ploeg te "danken" aan Antwerp en Mechelen. De twee ploegen uit de provincie Antwerpen wonnen opnieuw en behouden de eerste twee plaatsen in het klassement. Vier dagen na het einde van de tweede fase zou deze week een keerpunt kunnen betekenen voor de drie teams die naar Nederland afreizen.

Op papier lopen de Oostendenaars het meeste risico op verlies. Heroes Den Bosch, vierde in de competitie en titelverdedigend Nederlands kampioen, is vastbesloten alles op alles te zetten voor een zege. Net als in de heenwedstrijd eind maart (82-56), is de overwinning absoluut noodzakelijk voor de kustploeg. Zij staan momenteel één punt achter op de leiders van het klassement. De Kangoeroes reizen op hun beurt af naar Landstede Hammers (1 zege tegen 5 nederlagen) terwijl de Giants naar Aris Leeuwarden gaan (0 overwinningen voor 6 nederlagen), de twee laagst geplaatste teams in Elite Gold met Limburg United.

Volg de wedstrijd tussen Heroes Den Bosch en Filou Oostende deze vrijdag om 20u op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top