Waarom Erling Haaland afgelopen zomer niet bij Bayern tekende

UEFA Champions League | Dinsdag 11 april ontvangt Manchester City in de kwartfinales van de Champions League Bayern München. Dat is een match die toch een beetje speciaal is voor Erling Haaland, want afgelopen zomer tekende hij ei zo na bij de Duitse topclub. Pickx vertelt je waarom hij uiteindelijk toch naar Engeland verkaste.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het treffen tussen Manchester City en Bayern München is dé clash in de kwartfinales van de Champions League. De twee Europese grootmachten gaan beiden voor de eindzege en bij Man City rekenen ze uiteraard op doelpuntenmachine Erling Haaland om hun grote ambitie te verwezenlijken.

Opstapclausule

Afgelopen zomer maakten tal van clubs jacht op de handtekening van de Noorse aanvaller, die bij Dortmund (86 goals in 89 matchen) en bij Salzburg (29 goals in 27 matchen) zijn killerinstinct liet zien. Man City trok aan het langste eind en daar gaat hij verder op zijn elan met al 44 doelpunten in amper 38 wedstrijden. Bij Bayern München zullen ze balen dat hij niet voor hen speelt.

De Duitse landskampioen toonde concrete interesse in Haaland, maar volgens de Duitse journalist Christian Falk kon de transfer geen doorgang vinden omdat Haaland een opstapclausule in zijn contract wenste te laten opnemen. Bij Bayern is dat een beleidsbeslissing dat spelers dergelijke clausule niet in hun contract laten opnemen. Dit zou dan ook de hoofdreden zijn waarom ze uiteindelijk ervoor kozen om Sadio Mané weg te halen bij Liverpool.

1 miljoen euro per week

Het feit dat Erling Haaland naar Man City is gekomen, heeft ongetwijfeld ook te maken met het salaris dat de club hem wilde betalen. Volgens de Engelse krant The Daily Mail zou de aanvaller zelfs bijna 900.000 pond per week verdienen, of meer dan een miljoen euro. Een kolossaal bedrag dat verklaard wordt door de vele bonussen die de speler ontvangt dankzij zijn uitzonderlijke prestaties. Haaland verdient een vergelijkbaar salaris als pakweg Kevin De Bruyne, maar door zijn karrenvracht aan goals stijgt zijn loon naar een ongeziene hoogte vanwege de bonussen die verbonden zijn aan zijn doelpunten.

Een "gebrek aan respect" voor Lewandoswski

Bayern München toonde afgelopen zomer interesse in Haaland vanwege zijn kwaliteiten, maar vooral omdat de club de opvolging voor Robert Lewandowski wilde voorbereiden. De Noorse spits zei in een documentaire over zijn transfer dat hij “medelijden” had met Lewandowski, die volgens hem het slachtoffer was van een “gebrek aan respect”. Die had nog een jaar contract bij Bayern, maar volgens de geruchten de ronde deden duwde hij door voor een vertrek naar FC Barcelona omdat Bayern Haaland probeerde te halen.

"Als ik mezelf in zijn schoenen probeer te plaatsen... Hij heeft zoveel goals gescoord en titels behaald bij Bayern. Dus ik heb een beetje medelijden met hem", vertelde de Noorse spits in de documentaire getiteld 'Haaland: The Big Decision'. "Tegelijkertijd is het voor hem een kans om een nieuwe stap in zijn carrière te zetten. Het is een gebrek aan respect, maar het is ook een kans voor hem."

Haaland krijgt in de kwartfinales van de Champions League een uitgelezen kans om te bewijzen dat Manchester City met hem de missing link heeft gevonden om eindelijk de nummer één van Europa te worden.

Het programma van de kwartfinales in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 11 april 

Woensdag 12 april

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf verder op de hoogte van alle actualiteit (samenvattingen, interviews, magazines...) dankzij de verschillende aanbiedingen en talrijke inhoud van Pickx op televisie en onze website.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top