Gabri Veiga, een getalenteerde speler die nu al in het vizier van de grote clubs zit

Sport | Hij heeft nog geen volledig seizoen in het eerste elftal afgewerkt, maar dat weerhoudt hem er niet van om beschouwd te worden als een van de nieuwste sensaties van La Liga. Op 20-jarige leeftijd maakt de speler van Celta Vigo indruk op vriend en vijand en weet hij de aandacht te trekken van enkele grote Europese clubs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De naam Gabri Veiga ga je in de komende maanden en jaren zeker in de gaten moeten houden. De middenvelder van Celta wordt momenteel gevolgd door verschillende grote Europese clubs. Het moet gezegd worden dat Veiga voor zijn eerste echte seizoen in La Liga sterk speelt. De middenvelder gedijt volledig in het systeem van Carlos Carvalhal en blinkt vooral uit door zijn technische kwaliteiten en afwerking, die hem al in staat stelden om 9 doelpunten te maken en 4 assists te geven in 26 competitiewedstrijden. Dat zijn indrukwekkende cijfers voor een jonge centrale middenvelder.

Speler van de maand

Veiga werd geboren in O Porriño in Galicië en trainde in Vigo. Hij maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut bij het reserveteam van de club in 2019 voordat hij op 19 september 2020 voor het eerst als senior mocht meedoen tijdens een La Liga-wedstrijd tegen FC Valencia. De 18-jarige mocht twee weken later zelfs beginnen tegen FC Barcelona, maar verdween al snel uit de roulatie.

In het seizoen 2021-2022 liet hij zich opmerken door zijn verbeterde prestaties alvorens hij dit seizoen zijn reputatie als een waardige basisspeler vestigde. Vanaf dat hij sinds afgelopen oktober beschikbaar was, heeft Veiga de basiself niet meer verlaten. In januari mocht hij zijn contract voor het eerste elftal ondertekenen, een maand later volgt de verkiezing tot beste speler van de maand in La Liga. Nodeloos om te zeggen dat Veiga, die tot 2026 bij Vigo mag spelen, hoge ogen gooit.

Begeerd

Veiga is intussen uitgegroeid tot een sleutelspeler in de spelstrategie van Carlos Carvalhal, zeker nu hij 13 van Celta's 35 op zijn naam heeft. Soms zet de trainer hem in als centrale middenvelder in een vlakke 4-4-2-formatie, op andere momenten is hij offensieve middenvelder in een diamantformatie. Dankzij zijn inzet is de waarde van Veiga als speler vertienvoudigd. Op de gespecialiseerde website Transfermarkt is zijn marktwaarde in zes maanden tijd gestegen van 3 miljoen naar 30 miljoen euro.

Met deze indrukwekkende cijfers is het moeilijk voor te stellen dat de Galicische club deze voetbalparel nog lang in hun team zal (kunnen) houden. Verschillende grote Spaanse clubs en een reeks prominente Premier League-ploegen hebben hem al het hof gemaakt, waardoor een vertrek voor deze zomer zeker mogelijk wordt. Met een vrijgaveclausule van 40 miljoen euro zou het wel eens snel kunnen gaan voor de Spaanse international U21, die onlangs deel uitmaakte van de voorselectie van Luis de la Fuente.

Het programma van speeldag 28 in La Liga op Eleven:

Vrijdag 7 april

Zaterdag 8 april

Zondag 9 april

Maandag 10 april

Volg La Liga het hele seizoen lang op Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:

Is het einde verhaal tussen Lionel Messi en PSG?

Deze trainerswissels halverwege het seizoen leidden Chelsea naar succes

Is het publiek van Real Madrid te streng voor Eden Hazard?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top