Hoe kan Union SG het magische aanvalsduo van AA Gent de mond snoeren?

Jupiler Pro League | Union SG, dat tweede staat achter KRC Genk, staat voor een zware opgave. De Brusselaars trekken naar Gent, waar ze de Buffalo’s partij moeten geven. De troepen van Karel Geraerts zullen vooral de twee spitsen Hugo Cuypers en Gift Orban het zwijgen moeten opleggen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

AA Gent – Union SG is een topwedstrijd en een mogelijk voorproefje voor de Champions' play-offs. Union SG staat momenteel tweede en AA Gent vierde. De bezoekers starten als lichte favoriet, maar bij AA Gent hebben ze met Hugo Cuypers en Gift Orban momenteel het beste aanvalsduo van het land in hun team. Beiden kennen een fantastische periode.

Cuypers scoorde tot op heden 23 doelpunten in 45 wedstrijden, met 18 goals in de Jupiler Pro League. Orban arriveerde in januari en hij is uitgegroeid tot een sensatie. De Nigeriaanse spits scoorde al 14 keer in 11 wedstrijden, waarvan 9 keer in 7 wedstrijden in de Jupiler Pro League. Als Union SG punten wil rapen in de Ghelamco Arena, dan moeten ze de twee aanvallers in bloedvorm het zwijgen opleggen.

Onmogelijk? Neen

Met de huidige statistieken van de twee Gentse aanvallers belooft het alvast een moeilijke taak te worden voor Union SG. Als de ene niet scoort, prikt de andere er wel eentje tegen de touwen. Er zijn nog maar drie matchen geweest waarin Orban en Cuypers samen scoorden. Dat gebeurde in de competitie tegen Westerlo en Seraing, net als in de Conference League tegen Basaksehir. In andere matchen was het bijna altijd prijs voor een van de twee.

Er zijn echter ook wedstrijden waarin de twee niét tot scoren kwamen. Dat was het geval tegen Club Brugge en Qarabag. Beide teams vonden dus een plan om het duo monddood te maken. Union SG kan daar alvast inspiratie uit halen.

Het voorbeeld van Club Brugge

Het is alvast geen makkelijke opdracht voor Geraerts & co, maar Club Brugge zijn aanpak kan werken. Zij zorgden voor een pittige wedstrijd en het publiek hielp daar wel veel bij, want de partij werd afgewerkt in het Jan Breydelstadion. Dat voordeel heeft Union SG niet met een uitmatch. Club Brugge zette veel druk op AA Gent. Blauw-zwart nam de match snel in handen en schoot 16 keer op doel en dwong 9 hoekschoppen af, terwijl het ook nog eens 53% balbezit had. AA Gent moest daardoor de nodige fouten (10 voor en 9 tegen) maken. AA Gent kon zo nooit ‘zijn voetbal’ spelen.

Union SG zal dus snel druk moeten zetten, wat het doorgaans goed doet, waardoor de aanvoer naar de spitsen wordt afgesneden. Teddy Teuma & co staan dus voor een cruciale wedstrijd. Zij moeten echter ook opletten voor Tarik Tissoudali. De Marokkaanse aanvaller kan met een geniale flits plots uit het niets de boel openbreken. Hij start wellicht op de bank, maar is nog een wapen dat Hein Vanhaezebrouck achter de hand heeft. Aanvallend is er veel weelde.

Volg de Jupiler Pro League, met zaterdag om 20u45 de topper tussen AA Gent en Union SG, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top