Miké Tresor op weg naar de landstitel en een droomtransfer?

Jupiler Pro League | Bij KRC Genk lonken ze naar de landstitel. Eén van de absolute gangmakers van het team is zonder twijfel Mike Trésor. De aanvallende middenvelder is aan een fantastisch seizoen bezig en wil tegen Standard nog maar eens beslissend zijn. Volgt dan na het seizoen een stap hogerop?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dimitri De Condé, Head of Football van KRC Genk, was na de bekendmaking van de selectie van Domenico Tedesco voor de interlands tegen Zweden en Duitsland woedend. Bryan Heynen en Miké Tresor zaten niet in de selectie. “Mike Trésor heeft de op één na beste statistieken van Europa. Terwijl er zelfs verschillende spelers zijn opgenomen, die al geruime tijd niet eens basisspeler zijn bij hun ploeg”, spuwde hij toen zijn gal bij Het Belang van Limburg.

Straffe cijfers

Trésor speelt vanaf de linkerkant bij KRC Genk en bij de Rode Duivels krijgen daar jongens als Yannick Carrasco en Leandro Trossard de voorkeur. Dat is geen vreemde keuze, want beiden doen het goed bij Atlético Madrid en Arsenal. Het toont aan dat Tedesco op sommige posities zeer veel weelde heeft, want de 23-jarige Trésor steekt er dit seizoen bovenuit in de Jupiler Pro League. Vorig seizoen had hij het niet makkelijk.

Onder Wouter Vrancken ontbolstert hij helemaal. De voormalige jeugdspeler van RSC Anderlecht heeft wellicht de beste traptechniek in de Belgische competitie en dat bewees hij tegen OHL, waar hij met een prachtige vrije trap zijn team aan de 2-1-zege hielp. Trésor tikte in de Belgische eerste klasse tot op heden af op 8 goals en maar liefst 18 assists in 31 wedstrijden. Zeer straffe cijfers.

Transfer?

Trésor focust zich voorlopig op Racing Genk en wil hen naar de landstitel loodsen. Nadien mag alles. In een eerder interview sprak hij over een mogelijke transfer. “Ik wil gewoon elke week spelen en beter worden. Dat is op dit moment het geval bij Genk en daar ben ik heel blij mee. Wat er in de toekomst allemaal zal gebeuren, weet ik niet. Voor mij blijft het belangrijkste gewoon dat ik elke week aan voetballen toekom", zei hij toen aan Het Belang van Limburg.

Het toeval wil dat Trésor vorige week in Engelse media nog werd gelinkt aan een transfer naar de Premier League. Het Burnley van Vincent Kompany, dat afgelopen zomer al eens polste, Leicester City, Brentford, Brighton & Hove Albion, Wolverhampton en Nottingham Forest zouden hem de afgelopen maanden gescout hebben. Voor Genk is komende zomer ook het beste moment om een slag te slaan. Trésor ligt immers nog maar twee jaar onder contract en deze zomer kan het daardoor nog veel geld eisen na een topseizoen. Neemt Trésor met een landstitel afscheid via de grote poort? De toekomst zal het moeten uitwijzen.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag om 18u30 de topper tussen Standard en KRC Genk, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top