Aanvallende weelde van AA Gent groot wapen voor de Champions' play-offs

Jupiler Pro League | De 31ste speeldag van de Jupiler Pro League ligt alweer achter ons en het is tijd om onze conclusies te trekken. Pickx Sports heeft de speler, het doelpunt en het cijfer van het weekend vastgelegd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De speler van het weekend: Tarik Tissoudali

RFC Seraing was geen partij voor AA Gent, dat met zijn aanvalskracht de Waalse ploeg opat. De Buffalo’s wisten met 0-5 te winnen in Pairay, waarmee ze Seraing zo goed als zeker richting degradatie duwden. Gift Orban en Hugo Cuypers waren de kwelduivels van dienst door elk twee keer te scoren. Voor die laatste staat de teller al op 18 goals, waardoor hij de nieuwe topschutter is in de Jupiler Pro League.

De weelde in de aanval werd nog wat groter door de terugkeer van Tarik Tissoudali. Na acht maanden afwezigheid kon de Marokkaanse aanvaller na 70 minuten zijn wederoptreden vieren. Hij zal nog een enorm wapen worden in de strijd om de vierde plaats.

Doelpunt van het weekend: Youssouph Badji

De strijd om de Europe play-offs belooft ook nog zeer spannend te worden. Sporting Charleroi deed een goede zaak door knap met 2-3 te winnen op het veld van KVC Westerlo. Youssouph Badji wist in de extra tijd met een harde knal Sinan Bolat te verschalken, waardoor de Carolo’s alsnog de zege boekten. Charleroi heeft momenteel één punt minder dan Anderlecht, terwijl Cercle Brugge op gelijke hoogte staat. Het is dus zeer spannend. Het cijfer van het weekend: 250

Bryan Heynen werd niet geselecteerd voor de Rode Duivels, maar dit weekend mocht hij wel vieren. De Limburger speelde zijn 250ste wedstrijd voor KRC Genk en wist de score te openen. De aanvoerder zag OHL de gelijkmaker scoren, maar Mike Trésor – ook niet opgeroepen door Domenico Tedesco – wist met een knappe vrije trap alsnog de zege thuis te houden. Daardoor heeft Racing Genk drie punten meer dan eerste achtervolger Union SG en acht meer dan Royal Antwerp FC, die beiden moeizame overwinningen boekten tegen respectievelijk STVV en Zulte Waregem. Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top