De Red Flames treffen Oostenrijk en Slovenië als voorbereiding op de Nations League

Sport | Na een wisselvallig jaar 2022 waren de Red Flames enigszins geënerveerd door de afloop van de Arnold Clark Cup, waar ze net niet de beker in de wacht sleepten. De Belgische speelsters zetten nu koers naar de Nations League, met twee oefenduels tegen Oostenrijk en Slovenië.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de mislukte kwalificatie voor het WK 2023 ontmoetten de Red Flames elkaar voor het eerst dit jaar in februari. De troepen van Ives Serneels werden uitgenodigd voor de prestigieuze Arnold Clark Cup, een internationaal vriendschappelijk toernooi georganiseerd door de Engelse voetbalbond. Onze landgenoten, inmiddels 19e op de wereldranglijst, deden het daar best goed.

Na een eerste overwinning tegen Italië (2-1) keerden de Flames drie dagen later terug met dezelfde score tegen Zuid-Korea, dat ook in de top 20 van de wereld staat. In de finale van het toernooi tegen het gastland haalden de Belgen het echter niet. Hun spijtige 6-1 nederlaag tegen de Europese kampioen Three Lionesses liet zien hoe ver ze nog te gaan hebben ten opzichte van de topteams.

Stijgende lijn

Desalniettemin konden de Red Flames met opgeheven hoofd het toernooi verlaten. Dit was ook een kans om Michelle Colson (Anderlecht), Valesca Ampoorter (Oud-Heverlee Leuven) en Welma Fon (Standard) hun eerste selectie aan te bieden en de jongeren ervaring mee te geven. OHL-speelster Marie Detruyer maakte van de gelegenheid gebruik om haar eerste doelpunt in de nationale kleuren te scoren. "We hebben bewezen dat we op een stijgende lijn zitten", vertrouwde de Belgische coach op zijn beurt tevreden toe over het verloop van de kwartfinalisten van het afgelopen EK.

Of dat klopt, zal moeten blijken tijdens de komende twee vriendschappelijke wedstrijden die zullen dienen als voorbereiding op de nieuwe Nations League die in september op het programma staat. Deze competitie zal ook dienen als basis voor de kwalificatie voor de Europese Kampioenschappen van 2025 en het volgende WK. De volgende meeting van the Flames zal daarom een vriendschappelijk duel zijn in Oostenrijk, het 18e land ter wereld, op 7 april, waar de Belgen voor het eerst hun nieuwe hemelsblauwe uitshirt zullen dragen. Daarna zullen ze strijd moeten leveren tegen Slovenië (FIFA 40) op 11 april in Leuven.

Dit is de lijst met 27 speelsters die het opnemen tegen Oostenrijk en Slovenië:

Keepers:

Nicky Evrard (Oud-Heverlee Leuven), Diede Lemey (Fortuna Sittard/Nl), Lisa Lichtfus (Dijon/Fra)

Verdedigers:

Constance Brackman (Standard), Janice Cayman (Lyon/Fra), Laura Deloose (Anderlecht), Sari Kees (Oud-Heverlee Leuven), Fran Meersman (AA Gent), Jody Vangheluwe (Club Brugge), Sarah Wijnants (Anderlecht)

Middenvelders:

Valesca Ampoorter (Oud-Heverlee Leuven), Julie Biesmans (PSV Eindhoven/Nl), Féli Delacauw (Fortuna Sittard/Nl), Marie Detruyer (Oud-Heverlee Leuven), Marie Minnaert (Anderlecht), Kassandra Missipo (FC Bazel/Zwi), Jarne Teulings (Fortuna/Nl), Chloé Vande Velde (ADO/Nl), Justine Vanhaevermaet (Reading/Eng)

Aanvallers:

Jassina Blom (Tenerife/Spanje), Tine De Caigny (Hoffenheim/Dui), Elena Dhont (Twente/Nl), Hannah Eurlings (Oud-Heverlee Leuven), Welma Fon (Standard), Jill Janssens (Oud-Heverlee Leuven) , Lisa Petry (Genk), Tessa Wullaert (Fortuna Sittard/Nl)

Volg op dinsdag 11 april de vriendschappelijke wedstrijd tussen de Red Flames en Slovenië op Play 6 vanaf 19u50.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top