Kan Erling Haaland Bayern München deze keer wél over de knie leggen?

UEFA Champions League |

Aanstaande dinsdag ontvangt Manchester City Bayern München in de kwartfinale van de Champions League. Pep Guardiola kent zijn tegenstander door en door: hij heeft de Rekordmeister gecoacht. Erling Haaland heeft vaak tegen de Beierse machine gespeeld, maar nog nooit gewonnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Manchester City en Bayern München lijken wel een uitwisselingsprogramma georganiseerd te hebben. Er is natuurlijk Pep Guardiola, die de Rekordmeister vier jaar lang coachte, en Leroy Sané, die nu voor Bayern speelt maar tussen 2016 en 2020 voor de Citizens uitkwam. En dan is er nog Erling Haaland. Het Noorse wonderkind heeft in dienst van ManCity nog nooit tegen Bayern gespeeld. In het shirt van Dortmund uiteraard wel, en opmerkelijk: hij verloor altijd van de Beierse pletwals.

Haaland heeft zeven keer tegen Bayern München gespeeld en al die matchen verloren. Dortmund is natuurlijk geen Manchester City, maar we weten dat een ‘vloek’ in het voetbal soms heel lang mee kan gaan. De Noor heeft in zijn eentje nochtans veel klaargespeeld, met 5 doelpunten en 1 assist in die 7 wedstrijden.

Duizelingwekkende cijfers

Dit seizoen heeft Haaland laten zien dat hij perfect geacclimatiseerd is aan zijn nieuwe omgeving. 42 doelpunten in 37 wedstrijden, waarvan 28 in de Premier League en 10 in de Champions League (in 6 wedstrijden): het zijn cijfers om van te duizelen. Afgelopen weekend was het tot het laatste moment onduidelijk of hij zou aantreden tegen Liverpool. Hij is niet in de beste fysieke vorm en het is onzeker of hij tegen Bayern 100% zal zijn. Gezien zijn statistieken in de Champions League zullen de Skyblues hem nodig hebben.

Guardiola bagatelliseerde een mogelijke afwezigheid van zijn spits met het argument dat City altijd veel heeft gescoord. “Haaland heeft ongelooflijk veel doelpunten gemaakt, maar in het verleden hebben we altijd veel gescoord. Ook onder Roberto Mancini en Pellegrini was Manchester City altijd een team dat veel doelpunten maakte gedurende het seizoen met verschillende spelers, verschillende spitsen, verschillende speelstijlen. Dus dat is wat ik wil proberen te doen tot het einde van het seizoen.”

Lukaku wil hoogvorm doortrekken

In de andere kwartfinale staat de beul van Club Brugge, Benfica, tegenover Inter Milaan, dat over een zekere Romelu Lukaku beschikt. Met vier doelpunten in twee interlands bij de Rode Duivels heeft de Inter-spits bewezen dat hij weer op zijn best is. Heel Inter zal op zijn torinstinct rekenen om de Portugezen pijn te doen.

Inter heeft de makkelijkste loting van de kwartfinales. De heenmatch vindt plaats in Portugal, de terugmatch in San Siro – waar een nederlaag rampzalig zou zijn. Als Lukaku op hetzelfde niveau speelt als tegen Zweden en Duitsland, wacht de ploeg uit Lissabon een moeilijke avond.

Het programma van de kwartfinales in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 11 april 

Woensdag 12 april

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf verder op de hoogte van alle actualiteit (samenvattingen, interviews, magazines...) dankzij de verschillende aanbiedingen en talrijke inhoud van Pickx op televisie en onze website.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top