Domenico Tedesco ruilt Rode Duivels in voor Club Brugge

Sport |

Na slechts twee wedstrijden als bondscoach van België acht Domenico Tedesco zijn missie bij de Rode Duivels volbracht. De Italiaanse Duitser wordt nu de nieuwe coach van Club Brugge, waar Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe een klepper wilden binnenhalen voor de post van T1.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Coup de théatre in voetballand. Net nu de Rode Duivels weer wind in de zeilen hebben gekregen onder Domenico Tedesco, verlaat de kersverse bondscoach al het schip. Tedesco heeft zojuist zijn overstap naar Club Brugge aangekondigd. De reden? De lokroep van het geld en de wens om met zijn gezin in een gespreid, Brugs bedje terecht te komen.

“Tweede plaats is nog haalbaar”

Net als Georges Leekens destijds gelooft de voormalige RB Leipzig-coach dat hij zijn missie bij onze nationale ploeg heeft volbracht. “Ik heb de Rode Duivels nieuw leven ingeblazen. De nationale ploeg is herrezen uit zijn as: het mislukte WK lijkt vergeten. Wat er ook gebeurt onder de nieuwe bondscoach: 90% van het werk is gedaan en daar ben ik erg trots op.”

In het Jan Breydelstadion kijkt Tedesco tegen de zware taak aan om het kwakkelende Club Brugge weer in de top vier te loodsen. Daarvoor zal de laptoptrainer kunnen rekenen op Simon Mignolet tussen de palen. “Mijn besluit stond al vast voordat ik mijn eerste interland als hoofd van de Rode Duivels aanvatte. Ik heb Simon ingelicht en hem gezegd dat de tweede plaats in de competitie nog haalbaar was. Dat heeft hem ertoe gedreven om te stoppen als international. Daarom heb ik Hans Vanaken ook niet opgeroepen. Ik wou dat Hans topfit zou zijn voor een remonte van Club in de Jupiler Pro League.”

“Eurotekens in zijn ogen”

Het besluit van Tedesco schiet bij de Belgische voetbalbond in het verkeerde keelgat. De bond besloot reeds bij monde van voorzitter Paul Van den Bulck in de tegenaanval te gaan: “We vermoedden al dat er iets aan de hand was toen hij tekende, want hij had in de Red Bull Arena bij RB Leipzig al laten zien dat er eurotekens in zijn ogen staan.”

In ieder geval zullen de Rode Duivels deze farce met de Italiaanse Duitser snel moeten verteren, want in juni volgt al de kwalificatiematch tegen Oostenrijk op weg naar het EK 2024 in Duitsland.

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top