Victor Boniface groeit rechtstreeks naar een toptransfer

Sport | Hoewel hij een van de sterkhouders van de Jupiler Pro League is, zullen liefhebbers van Belgisch voetbal niet lang meer van zijn talent kunnen genieten. Victor Boniface, spits van Union Saint-Gilloise, kondigde recent aan dat hij deze zomer naar het buitenland trekt. Maar voor het zover is, kan hij nog een beslissende rol spelen in onze competitie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Nigeriaanse spits Victor Boniface kwam deze zomer voor 2 miljoen euro over van het Noorse Bodo/Glimt. Met 14 goals en 8 assists in 39 wedstrijden sinds zijn transfer naar Union groeide hij uit tot een van de sleutelfiguren in dit topseizoen van Union. Boniface is krachtig, technisch en snel en toonde zijn talenten dit jaar al op Belgisch en Europees niveau. Vooral zijn veelzijdigheid maakt hem enorm gevaarlijk voor menig verdediger. Met de kwalificatie voor de kwartfinales van de Europa League staat Union in het middelpunt van de Europese belangstelling, en dat trekt ook de aandacht van de meest prestigieuze clubs uit Europa.  

La dolce vita in Italië 

Union weet alvast dat het erg moeilijk zal zijn om het 22-jarige goudhaantje te houden. De laatste weken wordt zijn naam vooral genoemd in de Serie A, waar onder meer clubs als AC Milan, Napoli en Lazio zijn prestaties op de voet volgen. Boniface zou wel eens in de voetsporen kunnen treden van een andere Nigeriaan die in de Jupiler Pro League heeft gespeeld en nu het mooie weer maakt in de Serie A: Victor Osimhen. Zorgt hun gemeenschappelijke voornaam voor een vergelijkbaar carrièrepad?

Nu al is zeker dat de transfer van Boniface het transferrecord van de club, dat momenteel in handen is van Undav, zal breken. De Duitser trok naar Brighton voor zeven miljoen, maar het vertrek van Boniface wordt door Transfermarkt nu al geraamd op zes miljoen. Wetende dat het bedrag de komende weken alleen maar zal stijgen als Union nog prijzen pakt, kan de Brusselse ploeg alvast uitkijken naar een ferme som geld.

Zijn stempel drukken

De aanvaller heeft er geen geheim van gemaakt dat hij met Union een trofee wil winnen voor zijn vertrek. In de wetenschap dat al vast staat dat hij deze zomer wil vertrekken, blijven er voor USG niet veel opties meer over. Ofwel moeten ze landskampioen worden, ofwel pakken ze de titel in de Europa League. In de nationale competitie hebben de mannen van Karel Geraerts ondertussen drie punten achterstand op Genk, maar misschien kunnen ze de Limburgers nog inhalen voor de start van de Champion’s Playoffs?  

Op het Europese toneel heeft Union een zware loting gekregen. In de kwartfinales treft het Bayer Leverkusen, en dat is een moeilijke tegenstander. Maar tegen Union Berlin liet de Belgische ploeg zien dat het boven zichzelf kan uitstijgen en zelfs een ploeg uit de Bundesliga kan domineren. Met een fitte Victor Boniface is alles mogelijk!

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer voetbalnieuws lezen?


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top