Domenico Tedesco zal zijn basiself tegen Duitsland waarschijnlijk niet ingrijpend wijzigen

Sport | België speelt dinsdagavond om 20u45 een vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland in Keulen. Voor de Rode Duivels wordt het hun tweede wedstrijd met Domenico Tedesco aan de knoppen. De Belgische bondscoach zal vermoedelijk niet al te veel veranderen aan de elf die in Zweden wonnen bij de start van de kwalificatie voor Euro 2024... op één uitzondering na.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Engelstalige adagium never change a winning team klinkt nog steeds luid in de voetbalwereld, zeker wanneer de leden van een basiselftal nog niet goed op elkaar ingespeeld zijn. Dit is helaas het geval met ons Belgische nationale team, dat deze dinsdagavond in Keulen tegen Duitsland voor de tweede keer met de nieuwe bondscoach zal samenwerken. Voor Tedesco wordt de wedstrijd met onze oosterburen er eentje op vertrouwde grond: hij is immers van Duits-Italiaanse afkomst.

Casteels in actie

De enige opvallende wijziging is de toevoeging van Koen Casteels als doelman. Hij vervangt Thibaut Courtois, aangezien diens aanwezigheid niet meer vereist is met vier ingeroosterde doelmannen. De doelman van VfL Wolfsburg is een van de beste keepers in de Bundesliga en wordt naar eigen zeggen soms meer herkend aan de overkant van de Rijn dan binnen ons koninkrijk. Voor Casteels is deze match ook een geweldige kans om te bewijzen dat hij een waardige vervanger is voor de bijna onverslaanbare doelman van Real Madrid.

Voor hem nemen dezelfde vier spelers plaats die eerder in Stockholm hun waarde bewezen. Timothy Castagne en Arthur Theate zullen zich aan de flanken opstellen terwijl Jan Vertonghen en Wout Faes centraal staan. Sebastiaan Bornauw, die samen met Casteels in Duitsland speelt, zal tijdens de wedstrijd ongetwijfeld het veld opgaan in een wedstrijd die hem ook bijzonder na aan het hart ligt.

Lukebakio opnieuw beslissend?

Yannick Carrasco, Amadou Onana, Kevin De Bruyne en Dodi Lukebakio zullen opnieuw de dienst uitmaken in het middenveld. Er wordt ook reikhalzend uitgekeken naar de buitenspeler van Hertha Berlin na zijn spetterende optreden in Scandinavië. De bij Sporting opgeleide speler bouwde de voorbije jaren een goede reputatie op in de Bundesliga, al mist hij nog iets om een stap vooruit te zetten en zich aan te sluiten bij een topclub. Het is aan hem om deze dinsdagavond zijn evolutie te bewijzen tegen een tegenstander van een nog hoger kaliber.

Voor onze gangmaker en nieuwe aanvoerder Kevin De Bruyne zal deze partij in het RheinEnergieStadion ook goede herinneringen oproepen. Het was immers op deze plaats waar hij met VfL Wolfsburg voor het laatst schitterde, voor zijn vertrek naar Engeland en Manchester City. Leandro Trossard was op dat moment, in 2015, net vertrokken uit Lommel SK naar Oud-Heverlee Leuven en nog niet doorgebroken bij KRC Genk. Sindsdien is er duidelijk veel water onder de brug door gestroomd en de aanvaller van Arsenal zal naast Romelu Lukaku aan de aanval beginnen. Spelers als Roméo Lavia (voor het eerst) en Johan Bakayoko zullen ten slotte ook van de partij zijn.

Volg op dinsdag 28 maart vanaf 20u25 de vriendschappelijke wedstrijd tussen Duitsland en België op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top