Thomas Tuchel krijgt in vuurdoop bij Bayern meteen ex-club en competitieleider Dortmund voor de kiezen

Sport |

Thomas Tuchel heeft na zijn ontslag bij Chelsea in september een nieuwe werkgever gevonden met Bayern München, dat vorige week enigszins verrassend Julian Nagelsmann de laan uitstuurde. De doelstellingen voor Tuchel zijn eenvoudig: de Champions League winnen en de hegemonie in stand houden in de Bundesliga. Veel tijd om Bayern naar zijn hand te zetten krijgt Tuchel evenwel niet met een debuut tegen zijn ex-club en competitieleider Borussia Dortmund.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De interlandbreak verliep niet bepaald vredevol in Beieren, met de nodige spanningen. Het spelniveau voldeed niet langer aan de verwachtingen en Nagelsmann lag verder in de clinch met bepaalde spelers. Het clubbestuur greep in en gaf de coach de bons. Bayern stelde met Tuchel meteen een opvolger aan.

De vloek overwinnen

De 49-jarige Tuchel werd afgelopen zaterdag voorgesteld aan de pers. Hij verwachtte zich er geenszins aan om op dit moment aan het Beierse roer te komen. “Ik dacht dat ik mijn carrière in het buitenland zou vervolgen. Ons eerste gesprek vond dinsdagavond plaats. De uitdaging speelde een sleutelrol in mijn beslissing. De zaken gingen snel, het is een optimale oplossing voor mij”, aldus de voormalig leermeester van Chelsea.

Met de Blues gooide Tuchel aanvankelijk hoge ogen, met een Champions League-triomf in 2021 als ultieme uitschieter. Een jaar eerder haalde hij met Paris Saint-Germain eveneens de finale, maar toen werd hij verslagen door… Bayern München. Sindsdien behoorde de Rekordmeister steevast tot de favorieten, maar slaagde het er tot drie keer toe niet in om de kwartfinales te overleven.

Revanche in de lucht?

De Champions League is niet het enige doel. In de Bundesliga moet Bayern, dat de laatste tien seizoenen telkens kampioen speelde, de strijd aangaan met Borussia Dortmund, dat voorlopig een punt meer op de teller heeft. Het is eveneens de ex-club van Tuchel, die er uitgroeide tot de beste trainer in de clubgeschiedenis op vlak van winstpercentage. Beide partijen gingen echter met de nodige spanningen uit elkaar.

Tuchel zal ongetwijfeld op revanche belust zijn en krijgt daar zaterdag meteen de kans toe in een rechtstreeks topduel. “De uitdaging om direct te beginnen tegen Dortmund kan niet groter zijn. Het is de belangrijkste match in het Duitse voetbal.”

Het programma van de 26e speeldag in de Bundesliga op Eleven:

Zaterdag 1 april

Zondag 2 april

Volg het beste van de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top