De toekomstige Rode Duivels: Aster Vranckx, de toekomstige leider op het middenveld

Sport | In 2023 stelt Pickx elke week een jong Belgisch talent voor waarvan verwacht wordt dat hij in de toekomst een rol zal gaan spelen bij de Belgische nationale ploeg. Vandaag is het de beurt aan Aster Vranckx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aster Vranckx werd nog niet opgeroepen voor de Rode Duivels, maar hij is wel een sterkhouder bij de Belgische beloften. De centrale middenvelder heeft veel concurrentie op zijn positie, maar bij AC Milan maakt hij gestaag progressie. Vranckx lijkt op relatief korte termijn kans te maken op een selectie bij de eerste ploeg van België.

Vranckx trok twee jaar geleden de deur achter zich dicht bij KV Mechelen. VfL Wolfsburg wist hem te overtuigen om naar de Bundesliga te komen. Het was geen toeval dat hij interesse had gelokt, want hij mocht al van zijn 16de proeven van het grote werk bij de Maneblussers. Bij KV Mechelen - waar hij ook het internet veroverde met een gigantische misser voor open doel - liet hij zich opmerken omwille van zijn technisch vermogen, fysieke kracht en leiderschap. Vranckx speelde zich daardoor in de kijker van tal van clubs, maar het is Wolfsburg dat hem voor 8 miljoen euro naar de Bundesliga wist te halen. Zo versierde hij een mooie transfer naar het buitenland.

Een groot potentieel

Vranckx liep een blessure op in de voorbereiding en mede daardoor kwam hij de eerste weken niet aan spelen toe. Maar naarmate het seizoen vorderde kreeg de jonge Belg de nodige speelminuten en daarin maakte hij steeds vaker indruk. "Hij is nog een tiener, maar hij speelt als een 25-jarige speler", verklaarde zijn coach Florian Kohfeldt na zijn eerste maanden in de Bundesliga.

Zijn snelle aanpassing en progressie trokken al snel de aandacht van verschillende andere Europese clubs die hun middenveld wilden versterken met een speler met een groot potentieel, zowel op sportief als economisch vlak. Door zijn goede prestaties kwam hij ook op de radar te staan van toenmalig bondscoach Roberto Martinez.

Al snel doken er geruchten op over interesse van ploegen als Lille OSC, Nottingham Forest, Bologna en Fiorentina, maar het was uiteindelijk AC Milan dat hem na een seizoen al wist weg te kapen. Zij huurden de speler met een aankoopoptie. Velen vroegen zich af of die transfer niet te vroeg kwam, omdat bij AC Milan de concurrentie toch een stuk groter was.

Moeilijk seizoen

Die vrees kwam ook uit, want Vranckx komt zeer weinig aan spelen toe in de Serie A. Hij moet genoegen nemen met korte invalbeurten. In de laatste negen wedstrijden kwam hij zelfs niet aan spelen toe. Voorlopig staat de teller op 8 speelkansen, met daarin amper 153 minuten. Vranckx deelde een assist uit. AC Milan moet stilaan gaan beslissen of het de aankoopoptie gaat lichten.

Toch zou de Italiaanse topclub tevreden zijn met zijn ontwikkeling en mogelijk gaan ze dan toch 12 miljoen euro betalen om hem definitief over te nemen. Het is dan aan Vranckx om komend seizoen wel door te zetten en zo ook de poort naar de nationale ploeg open te breken.

Dat is alvast de ambitie. "Mijn tijd komt nog. Ik wil zo snel mogelijk Rode Duivel worden, maar ik ga niet tegen mezelf zeggen: over twee jaar is het aan mij. Ik hoop alvast dat ik zo snel mogelijk een kans krijg”, verklaarde hij in september nog in Het Nieuwsblad.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top