Keert Club Brugge het tij tegen KV Mechelen?

Sport | Komend weekend staat de 31e speeldag van de Jupiler Pro League op het programma. Het wordt een speeldag waarin Club Brugge zijn plekje in de Champion’s Play-offs zal proberen veilig te stellen, maar ook een speeldag waarin Seraing wederom tegen de degradatie zal vechten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het einde van de reguliere competitie nadert met rasse schreden en dat wil zeggen dat de deelnemerslijst van de Champion’s Play-offs stilaan vaste vorm begint te krijgen. Racing Genk en Union waren mathematisch al zeker van hun deelname aan de Champion’s Play-offs en dat kan dit weekend ook het geval zijn voor Antwerp. The Great Old (3e in de stand) neemt het vrijdagavond op tegen Zulte Waregem (voorlaatste in de stand), maar mag zich eigenlijk nog niet rijk rekenen. Essevee wil nog steeds uit de degradatiezone ontsnappen en zal daarvoor alles in de strijd gooien. De club nam midden maart afscheid van zijn coach Mbaye Leye en hoopt op een wederopstanding.

Kan Seraing zich nog redden?

Zaterdagmiddag om 16u00 neemt KV Kortrijk het op tegen Cercle Brugge. Cercle staat op een zucht van de Europe Play-offs en wil die koste wat kost bereiken. KVK is dus gewaarschuwd. Later die dag, om 18u45, ontvangt Westerlo Charleroi. Westerlo (6e in de stand) maakt nog steeds kans om deel te nemen aan de Champion’s Play-offs en zal dus op een overwinning azen. Charleroi is één punt verwijderd van de Europe Play-offs, en zal dus ook alle zeilen bijzetten.

Terzelfdertijd beginnen Seraing en AA Gent aan hun wedstrijd en beide clubs willen absoluut de drie punten meegraaien. Voor rode lantaarn Seraing is het trouwens van moeten. Als de Luikse voetbalclub volgend jaar opnieuw in eerste klasse wil aantreden, moet het koste wat kost winnen tegen Gent. Maar zelfs dan is het behoud nog niet verzekerd. Gent daarentegen, zal zijn plekje in de Champion’s Play-offs dan weer niet willen afstaan.

Zaterdagavond om 20u45 gaat de bal aan het rollen in de wedstrijd Oostende - Standard. Standard lijkt goed op weg te zijn om een ticket voor de Europe Play-offs te bemachtigen, maar Oostende wil zo snel mogelijk uit de degradatiezone ontsnappen.

Union kan grote slag slaan

Zondagmiddag (om 13u30) kijken de spelers van Racing Genk en OH Leuven elkaar in de ogen. Genk heeft zijn voorsprong in de competitie de afgelopen weken zien slinken en heeft nu nog maar drie punten voorsprong op Union. De Brusselaars nemen het zondagavond om 19u15 dan weer op tegen Sint-Truiden en kunnen dus een grote slag slaan.

Maar voordat die wedstrijd op gang wordt gefloten, zal Anderlecht het vanaf 16u00 opnemen tegen KAS Eupen. Anderlecht is de top 8 binnengeslopen, maar zal er wel bij varen als het opnieuw drie pakt in de Jupiler Pro League. Club Brugge neemt het kort daarna op tegen KV Mechelen. Club heeft momenteel twee punten achterstand op AA Gent, de nummer vier in de stand, maar zal toch proberen om de drie punten (en de deelname aan de Champion’s Play-offs) veilig te stellen. Moge de beste winnen!

Het programma van speeldag 31 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 31 maart

Zaterdag 1 april

Zondag 2 april

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top