Domenico Tedesco maakt sterk debuut met Rode Duivels

Sport | Eindelijk, de kop is eraf. Domenico Tedesco heeft gisterenavond zijn allereerste wedstrijd als bondscoach van de Rode Duivels afgewerkt. De nieuwe selectieheer verraste vriend en vijand door de nationale ploeg in een 4-4-2-opstelling te laten spelen en door jonge talenten Dodi Lukebakio en Johan Bakayoko op te stellen. Die keuzes pakten ook bijzonder goed uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gisterenavond speelde België zijn eerste wedstrijd van de nieuwe EK-kwalificatiecampagne. De Rode Duivels speelden tegen Zweden en deden dat met een nieuwe bondscoach aan de zijlijn: Domenico Tedesco. De Duitse Italiaan liet vooraf niet in zijn kaarten kijken wat betreft de opstelling van zijn ploeg en dat deed de vaderlands pers gissen naar de selectie en de opstelling van de Rode Duivels.

Kort voor de aftrap werd de informatie bekendgemaakt en bleek dat Tedesco voor een 4-4-2-systeem had gekozen, met een viermansverdediging. De achterhoede van de Belgen bestond uit Arthur Theate, Wout Faes, Jan Vertonghen en Timothy Castagne. Op het middenveld stonden Amadou Onana, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco en Dodi Lukebakio. Die laatste twee fungeerden als flankspelers. In de spits stonden niemand minder dan Romelu Lukaku en Leandro Trossard.

Keuze voor Lukebakio pakt goed uit

De Belgen speelden een solide partij, maar het was vooral Dodi Lukebakio die opviel. De flankaanvaller van Hertha Berlin was alom aanwezig, was een gesel voor de Zweedse verdediging en bood Lukaku twee goals op een dienblaadje aan waardoor het na 49 minuten al 0-2 stond. Kort na het uur werd Lukebakio gewisseld en mocht Johan Bakayoko bewijzen waarom hij werd opgeroepen voor de nationale ploeg. Bakayoko liet zich na vijf minuten al positief opmerken met een prachtige dribbel, en deed dat kunstje in minuut 86 nog eens over. Toen volgde ook een ultieme pass naar Lukaku die het leer voor de derde keer die avond tegen de netten kaatste (0-3).

Een nieuwe tandem in de maak?

België won overtuigend van Zweden en kan met een goed gevoel richting Duitsland afzakken. Volgens pers en critici is er met de tandem Lukebakio - Lukaku eindelijk nog eens een aanvallend duo gevonden dat goals kan opleveren. Tel daar onze andere wereldtoppers bij, de nieuwe talenten en we kunnen dan niet anders concluderen dat de Rode Duivels heel wat in hun mars hebben. Hopelijk wordt dit vermoeden komende dinsdag ook bevestigd.

Volg de vriendschappelijke wedstrijd Duitsland – België op dinsdag 28 maart vanaf 20u25 op VTM.

Meer weten over de Rode Duivels? Lees dan ook deze artikels:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top