De Rode Duivels U21 stomen zich met vriendschappelijke wedstrijden tegen Tsjechië en Japan klaar voor het EK Beloften

Sport |

Met het EK voor beloften in aantocht, wordt er bij de Rode Duivels U21 hard gewerkt op trainingskamp in Pinatar, Spanje. Onze beloften kunnen al eens het beste van zichzelf tonen in oefenwedstrijden tegen Tsjechië en Japan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op woensdag 21 juni begint het EK voor beloften in Roemenië en Georgië. Met Nederland, gastland Georgië en Portugal in hun groep, wordt het geen gemakkelijke opgave voor de Belgen. Dan is een trainingskamp minder dan drie maanden voor het toernooi meer dan welkom. De U21 bereidt zich in Pinatar in alle stilte voor op de groepsfase in Tbilisi.

Er staan ook twee vriendschappelijke wedstrijden op het programma. Tegen Tsjechië (op vrijdag 24/3) en Japan (op maandag (27/03) kunnen de jonge Rode Duivels al eens testen hoe het zit met de vorm. Voor de wedstrijd tegen de Tsjechen, die zich ook geplaatst hebben voor het EK, kan coach Jacky Mathijssen rekenen op een erg sterk team, ook al zal hij door de afwezigheid van Johan Bakayoko (opgeroepen bij de senioren), Yari Verschaeren en Nicolas Raskin (geblesseerd) verschillende spelers moeten missen.

De selectie van Jacky Mathijssen:

  • Keepers : Maarten Vandevoordt (KRC Genk), Senne Lammens (Club Brugge) en Maxime Delanghe (Lierse)
  • Middenvelders: Olivier Deman (Cercle Brugge), Arne Engels (Augsburg), Mandela Keita (Antwerp), Eliot Matazo (AS Monaco), Ken Nkuba Tshiend (Charleroi), Matisse Samoise (KAA Gent) en Aster Vranckx (AC Milan)
  • Aanvallers: Michel-Ange Balikwisha (Antwerp), Largie Ramazani (Almeria), Kyan Vaesen (Westerlo) en Yorbe Vertessen (Union St-Gilloise)

Volg de vriendschappelijke wedstrijden van de Beloften tegen Tsjechië (vrijdag 24 maart, 18u) en Japan (maandag 27 maart, 19u) op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de optie Pickx Sports van Proximus.

Voor de match en tijdens de rust zendt Pickx ook interviews met Matthijsen en Tedesco.

Meer over de Rode Duivels van morgen? Lees dan ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top