Eerste (positieve) licentie-adviezen sijpelen binnen: top twee uit 1e Nationale mag promoveren

Sport | Het begin van de lente brengt naar jaarlijkse traditie ook weer een gezonde portie stress met zich mee bij de financiële departementen van de profteams. Want rond deze tijd stuurt licentiemanager Nils Van Brantegem zijn licentie-adviezen naar de teams die mikken op een proflicentie voor het komende voetbalseizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

En in die optiek kregen de twee hoogst gerangschikte teams van 1e Nationale al goed nieuws binnen. Zowel leider Patro Eisden als eerste achtervolger RFC Liège kondigden op hun officiële website aan dat de licentie voor 1B binnen is. Het duo heeft een ruime voorsprong op de rest van de reeks en aangezien de top drie na dit seizoen stijgt naar de Challenger Pro League, lijkt de kans bijzonder groot dat zowel Patro Eisden als RFC Liège volgend seizoen bij de profs actief zullen zijn.

Van de andere teams die meedingen voor promotie (Francs Borains, La Louvière, Olympique Charleroi) kwam er nog geen nieuws. KSK Heist en FC Knokke (die ook nog meestrijden voor de derde plek) vroegen geen proflicentie aan.

Uit 1B zelf kwam rode lantaarn RE Virton al naar buiten met een positief licentie-advies. Eerstdaags zullen er allicht ook nog andere CPL-teams communiceren over hun licentie. Zo raakte ook al bekend dat Beerschot goed nieuws gekregen zou hebben. Maar de club wacht - net zoals andere teams - mogelijk eerst nog de officiële communicatie van de licentiecommissie af.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top