Wordt Jérémy Doku nu wel of niet opgeroepen voor de Rode Duivels?

Sport | Vorige week vrijdag maakte Domenico Tedesco, de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels, zijn allereerste selectie bekend. De Duitser besliste om Jérémy Doku op te roepen en dat deed bij Rennes de wenkbrauwen fronsen. De snelle winger ligt er immers al een tijdje in de lappenmand.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“De beslissing van Tedesco heeft me verrast”, antwoordde Rennes-coach Bruno Génésio vorig weekend op de vraag hoe hij de selectie van Jérémy Doku voor de Rode Duivels heeft opgevat. “België heeft een nieuwe bondscoach. Misschien wil die eens een babbeltje slaan met Doku?”, klinkt het bevragend. “Wat er ook van zij: ik heb de club gevraagd om contact op te nemen opdat Doku zo snel mogelijk naar de club terugkeert om zijn revalidatie verder te zetten."

Doku ligt sinds 4 maart in de lappenmand bij Rennes. De vinnige vleugelspeler heeft op die dag een hamstringblessure opgelopen en staat tot minstens eind van deze maand aan de kant. De interlands die de Rode Duivels op 24 maart (tegen Zweden) en op 28 maart (tegen Duitsland) spelen, zullen dus moeilijk haalbaar zijn voor de Rode Duivel.

Nieuwe informatie voor Tedesco?

Het is niet de eerste keer dat Jérémy Doku met blessureleed in het nieuws komt. De twintigjarige voetballer moest in het verleden al meer dan een keer verstek geven voor wedstrijden wegens een kwaaltje en was dit seizoen ook al 36 dagen onbeschikbaar. Hierdoor heeft hij deze jaargang in totaal al negen wedstrijden moeten missen. De afgelopen weken en maanden waren er van blessures echter geen sprake meer waardoor Doku 12 Ligue 1-wedstrijden op rij heeft kunnen afwerken. Tot begin maart tenminste, want toen sloeg het noodlot opnieuw toe.

Volgens experts en de Belgische pers komt Domenico Tedesco op deze manier meteen te weten hoe kwetsbaar Jérémy Doku soms wel niet is, en vooral welk vlees hij in de kuip heeft. Doku is immers een geweldige voetballer, maar ook eentje die helaas makkelijk blessures oploopt.

Dan maar Trésor of Amuzu?

Gelukkig beschikt België over enkele spelers die een gelijkaardig profiel als dat van Doku hebben. Neem Mike Trésor van Racing Genk, bijvoorbeeld. Hij presteert al maandenlang op een hoog niveau en verdient volgens heel wat outsiders een kans bij de Rode Duivels. Als Tedesco Trésor oproept in plaats van Doku, dient hij ook Racing Genk van antwoord. Die club was namelijk niet blij omdat de bondscoach geen enkele van zijn spelers had geselecteerd.

Maar Tedesco zou ook voor Francis Amuzu kunnen kiezen. Deze winger van Anderlecht is pijlsnel en speelt op een gelijkaardige manier als Jérémy Doku. Ondanks deze gelijkenissen moeten we vermelden dat de laatste pass en het overzicht bij Amuzu soms nog durft te ontbreken.

Sommige fans van de Rode Duivels vinden dan weer dat Tedesco een bocht van 180 graden moet maken en Dries Mertens moet oproepen. De 35-jarige flankspeler is momenteel actief bij het Turkse Galatasaray en speelt daar zijn wedstrijden. Mertens heeft onlangs ook een lichte blessure opgelopen, maar valt volgens de meeste criticasters geen kans meer op een selectie bij de Rode Duivels.

Volg de ontmoeting tussen Zweden en België op vrijdag 24 maart vanaf 20u25 op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top