Spirou Charleroi ontvangt Groningen en wil zijn zegereeks verderzetten

Sport |

Met twee overwinningen in evenveel wedstrijden is Spirou Charleroi goed begonnen aan de Elite Gold van de BNXT League. In hun thuiswedstrijd tegen Groningen zullen ze verder moeten gaan op dat elan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zullen de Carolo's weer winnen in de Spiroudôme en zo een derde overwinning op rij op zak steken in deze Elite Gold van de BNXT League, de Belgisch-Nederlandse basketbalcompetitie? Nadat het al Landstede Hammers en Aris Leeuwarden versloeg, ontvangt Spirou Basket vrijdag Donar Groningen, een tegenstander die afgelopen weekend Limburg United versloeg.

Jhivvan Jackson en Alexandre Libert waren de uitblinkers tegen Leeuwarden en scoorden 18 van de 99 punten waardoor de Belgische ploeg vlotjes won (84-99). Tegen Groningen zal Spirou opnieuw op hen rekenen om het scorebord op te laten lopen in de Spiroudôme, waar ongetwijfeld een kolkende sfeer zal heersen. Want in het klassement staat iedereen dicht bij elkaar. Charleroi staat bijvoorbeeld op slechts twee punten van huidig leider Den Bosch en een nieuwe overwinning zou Spirou aan de kop van het klassement kunnen brengen.

Sterk defensief blok

Maar Spirou en zijn spelers vergissen zich als ze denken dat de Nederlanders een hapklare brok zullen zijn. Hun overwinning tegen Limburg United, 68-66 met de laatste twee korfballen gescoord door Viktor Gaddefors, gaf een boost aan de ploeg die in het stof had gebeten tegen Antwerp Giants.

Bovendien is de 5 van Groningen van een vergelijkbaar niveau als die van Charleroi. Beide ploegen eindigden op de vijfde plaats in de nationale fase. De Belgen hebben misschien een betere aanvallende balans, maar de Nederlanders hebben een stevigere verdediging. De wedstrijd belooft dus een nek-aan-nekrace te worden.

Volg de wedstrijd van de BNXT League tussen Spirou Basket Charleroi en Donar Groningen live op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top