Jong Genk niet te spreken over intensiteit van Virton: "Er waren enkele schandalige tackles bij."

Sport | Excelsior Virton speelt elke week met het mes op de keel en dat resulteert zo nu en dan wel eens in een viriel potje (degradatie)voetbal. Tegen een kwiek Jong Genk moesten de Luxemburgers veel achter de bal aanhollen en dat zorgde hier en daar wel eens voor een (iets te) intense tackle.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In totaal zwierde scheidsrechter Michael Allaerts zes Luxemburgers (en drie Limburgers) op de bon; maar volgens Jong Genkcoach Hans Somers werd er hier en daar wel eens een verkeerde kaartkleur bovengehaald.  “Er had op zijn minst één rode kaart en een strafschop in ons voordeel gefloten moeten worden",  vertelt hij in Het Belang van Limburg. "Er waren enkele schandalige tackles bij. De intensiteit mag hoog zijn, maar het moet in evenwicht blijven.”

Desondanks kon Jong Genk aanspraak maken op meer; maar werd het uiteindelijk dus toch een magere puntendeling. Hierdoor behoudt Jong Genk wel haar zevenpuntenkloof op Virton en met nog zes matchen voor de boeg is dat een goede marge om ook volgend seizoen bij de profs actief te mogen blijven.

Virton moet nu vooral hopen dat SL16 FC zondag niet wint van Dender zodat de Luikenaars wel nog min of meer binnen het vizier blijven. De kloof tussen rode lantaarn Virton en het nummer voorlaatst SL16 FC bedraagt momenteel vijf punten.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top