Jonathan David meer dan ooit klaar voor de Europese top

Sport | In Frankrijk is Jonathan David uitgegroeid tot een van de beste spitsen in de Ligue 1. De Canadese aanvaller is aan zijn derde seizoen bezig bij Lille OSC. De interesse neemt toe en de kans is groot dat de voormalige aanvaller van AA Gent komende zomer een toptransfer gaat versieren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jonathan David werd door AA Gent naar Europa gehaald en al snel toonde hij zijn kwaliteiten. De aanvaller tikte bij AA Gent af op 37 goals en 15 assists in 83 wedstrijden. Heel wat clubs hengelden naar zijn diensten en het was uiteindelijk Lille OSC dat hem aantrok. David trok voor maar liefst 27 miljoen euro, plus 5 miljoen euro aan mogelijke bonussen, naar de Franse eersteklasser.

Eden Hazard voorbij

Ook in Frankrijk liet hij zich gelden. In zijn eerste seizoen scoorde hij 13 keer in de Ligue 1, in het tweede steeg de teller naar 15 treffers. Dit seizoen doet hij na 26 gespeelde wedstrijden nog beter met 19 doelpunten, net als Kylian Mbappé in de Ligue 1. Vorige week scoorde David zelfs drie keer tegen Olympique Lyon en daarmee verbrak hij zelfs een clubrecord. David scoorde in totaal al 53 goals in 125 matchen voor Lille OSC.

Daarmee stak hij ene Eden Hazard voorbij. Die was de clubtopschutter van de Franse club in de 21ste eeuw met 50 doelpunten in 194 wedstrijden. Hazard kwam nadien met een mooie boodschap voor David. “Ik wil iedereen dag zeggen en een knuffel geven. Maar ik wil vooral 'Jo' feliciteren met zijn doelpunten en record. Je had het me al gezegd voor de start van België - Canada op het WK, nu doe je het ook: proficiat", liet hij via een filmpje weten op de clubkanalen van Lille OSC.

Richting Premier League?

Voor David is het zaak om het seizoen goed te eindigen. Hij zal ongetwijfeld nog wat goals gaan scoren en volgende zomer volgt dan zo goed als zeker een grote transfer. De 23-jarige aanvaller, die voor Canada ook al 22 keer raak trof in 37 interlands, geniet stilaan steeds meer interesse. Ploegen als RB Leipzig, Manchester United, Arsenal en Newcastle United werden al genoemd. Lille OSC ruikt alvast een zak geld.

David ligt er nog tot medio 2025 onder contract en volgens Transfermarkt bedraagt zijn marktwaarde 45 miljoen euro. David is een veelzijdige speler die snel is, een groot loopvermogen heeft, technisch onderlegd is, assists kan geven en bovendien ook nog eens vlot de weg naar doel weet te vinden. Een zeer complete aanvaller, dus. De aanvaller liet in januari nog verstaan dat een overgang naar de Premier League de voorkeur geniet, al is La Liga ook een optie. Toch lijken vooral de Engelse clubs de financiële middelen te hebben om hem weg te kapen bij Lille OSC.

Meer nieuws uit de Ligue 1:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top