Real Madrid krijgt in de Clasico laatste kans om titelrace spannend te maken

Sport | FC Barcelona heeft negen punten meer dan Real Madrid. De Catalanen weten dat ze bij een zege in de Clasico al bijna zekerheid kunnen verschaffen over de landstitel. Zondag om 21u ligt alle druk daarom bij de Koninklijke.

Door Pickx

Deel dit nieuws

FC Barcelona kan met vertrouwen de partij aanvatten. Barça won immers de laatste twee onderlinge duels tegen Real Madrid. In de Supercup en de halve finale van de Copa del Rey wisten ze dit seizoen Real twee keer te verslaan. Op de 26ste speeldag in de Spaanse competitie hoopt FC Barcelona Real Madrid weer een stevige tik uit te delen. Real Madrid hoopt dat het net als in de heenmatch, toen in Madrid, de drie punten kan rapen.

Terugkeer van Araujo

FC Barcelona zal al zeer tevreden zijn als het niet verliest, waardoor de rivaal niet dichterbij komt. De negen punten voorsprong zorgen voor de nodige rust en leggen alle druk bij Real Madrid. Carlo Ancelotti zal dus moeten aanvallen, maar tegelijkertijd ervoor zorgen dat het achteraan stabiel staat. Thibaut Courtois verkeert alvast in een zeer goede vorm en hij zal moeten proberen de aanvallen van Barça af te stoppen.

Real Madrid zal het niet makkelijk krijgen om een gaatje te vinden in de defensieve organisatie van FC Barcelona. Xavi Hernandez wist met zijn team al vier wedstrijden op rij de nul te houden. De laatste keer dat Marc-André ter Stegen de bal uit de netten moest halen, was op 1 februari tegen Real Betis. FC Barcelona slikte in 25 competitiematchen nog maar 8 tegengoals.

De leider uit La Liga kan met Ronald Araujo bovendien ook een van zijn beste verdedigers terug opstellen, aangezien hij terugkeert na een speeldag schorsing. Araujo belichaamt niet meteen de waarden waarmee FC Barcelona zo groot is geworden (Ronaldo, Romario, Lionel Messi, Ronaldinho en andere artiesten), maar Karim Benzema & co zullen ongetwijfeld hun handen vol hebben met de verdediger. Kunnen zij de titelstrijd weer nieuw leven inblazen?

Het programma van speeldag 26 in La Liga op Eleven:

Zaterdag 18 maart

Zondag 19 maart

Volg La Liga het hele seizoen op de zenders van Eleven, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Meer Spaans voetbalnieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top