De kijk van Pelic: "Chapeau voor de energie die RWDM de hele match bleef brengen"

Sport | De komende weken gaan we op zoek naar een opvolger voor KVC Westerlo. Wie volgt de Kempenaars op als de kampioen van 1B en mag volgend seizoen gaan aan de slag op het hoogste niveau? We wikken en wegen de titelstrijd met de deskundige hulp van Vedran Pelic.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Pelic was jarenlang een van de smaakmakers bij KVC Westerlo en bleef ook na zijn carrière trouw aan de Kemphanen. De Bosniër was maar liefst 13 jaar (en meer dan 270 wedstrijden) actief in de technische staf van de vorige kampioen en is ook na de promotie van Westerlo 1B op de voet blijven volgen. Hij is dan ook de geknipte man om de titelstrijd in 1B te analyseren.

Drang

En in die titelstrijd gingen we in het afgelopen weekend definitief van drie kanshebbers naar twee kandidaten na de winst van Beveren bij Beerschot. "Beerschot had nochtans meer intenties om de match te winnen dan Beveren. De Waaslanders speelden lang wat afwachtend en leken zelfs tevreden met een gelijkspel. Maar in het slotkwartier voelde je de drang groeien bij Beveren om toch nog iets te forceren. Dat lukte dan met die corner die Ribeiro enkele mintuen voor tijd op het hoofd van Vukotic schilderde en die dan uiteindelijk de 0-1 overwinning opleverde."

Beveren zette zo druk op RWDM terwijl Beerschot zo goed als zeker een kruis mag maken over de resterende titelaspiraties. "Eigenlijk was het een typische Beerschotmatch. Ze hadden veel balbezit en veel goede intenties, maar ontbraken alweer slagkracht in de belangrijkste zone voor het doel van de tegenstander. Opvallend was wel dat ze eigenlijk met vier centrumverdedigers speelden. Konstantopoulos moest duidelijk voor kracht en gestalte zorgen tegen Nsimba en leek in die optiek een betere optie dan de veel kleinere Seydoux. Dat plannetje leek goed te werken. Maar uiteindelijk haalde de power van Beveren het dan toch nog op die ultieme hoekschop."

Energie

En dus kwam de druk bij RWDM te liggen; dat 'zwarte beest' Club NXT over de vloer kreeg. "De youngsters van Brugge lieten alweer zien dat ze een moeilijk te bekampen ploeg zijn. Maar chapeau voor de energie die RWDM heel de match bracht. Ze hadden het niet onder de markt in de eerste helft, maar ze slaagden er wel in om de hele match hoog druk te blijven zetten. Uiteindelijk boekten ze een verdiende zege. De vreugdetaferelen na de goals van El Ouahdi spraken wel boekdelen. Het leek wel alsof ze al kampioen waren. Niet geheel onlogisch, want voor hetzelfde geld had het 2-2 geweest en dan was Beveren de winnaar van de speeldag geweest. Wel een mooi moment voor de jonge winger natuurlijk. Drie goals scoren in zo'n belangrijke match!"

In de schaduw boekte ook Lierse een eerste overwinning in de play-offs. De Pallieters wonnen van RSCA Futures en katapulteerden zich zo mee in de strijd om de top drie. "Het is heel mooi wat ze daar aan het doen zijn. Zij spelen een meer dan geslaagd seizoen. Hun ultieme doel was om de top zes te halen en daar zijn ze netjes in geslaagd. Al de rest is bonus."

Druk

Komend weekend moet SK Beveren alweer als eerste titelkandidaat aan de bak. De Waaslanders spelen dan thuis tegen Lierse terwijl RWDM later in het weekend de Brusselse derby op Anderlecht speelt. "Ik denk niet dat het een groot verschil maakt of je nu eerste of tweede moet spelen. Beveren weet dat het eigenlijk moet winnen. RWDM mag normaal geen steek laten vallen tegen Futures; maar in een derby kan het natuurlijk altijd alle kanten uit."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top