Vincent Kompany wil verrassen in de wedstrijd tegen Manchester City, zijn voormalige werkgever

FA Cup | Komend weekend staan de kwartfinales van de FA Cup op het programma. Voor Vincent Kompany zal deze competitie een bijzondere betekenis hebben, want zaterdag zal zijn ploeg FC Burnley de maat opnemen van Manchester City, waar de voormalige Rode Duivel jarenlang aanvoerder was. Het is maar de vraag of de Clarets hun ambities kunnen waarmaken in het Etihad Stadium.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de FA Cup, het prestigieuze bekertoernooi in Engeland, zijn we aanbeland bij de kwartfinales. Naast vier Premier League-ploegen zijn ook nog drie teams uit de Championship (tweede afdeling) en zelfs een vierdeklasser nog in de running. Eyecatcher wordt het treffen tussen Manchester City en Burnley. Bij die laatste ploeg coacht ene Vincent Kompany, die richting zijn geliefde ex-ploeg mag trekken.

Kon het haast anders? Toen Man City en Burnley zich bij de laatste acht teams in de FA Cup schaarden, stond het in de sterren geschreven dat beide ploegen tegen elkaar zouden geloot worden. En zo geschiedde. Het wordt op vele vlakken een duel om naar uit te kijken. Zo is het Burnley van coach Vincent Kompany momenteel met de vingers in de neus zich naar de titel in de Championship aan het spelen. The Clarets hebben reeds 13 punten voorsprong op eerste achtervolger Sheffield United en zelfs 17 punten op de derde plaats. 

“Nog veel te bewijzen”

Voor Kompany volgt nu in de FA Cup meteen de kers op de taart sinds zijn terugkeer naar Engeland. Man City wacht zaterdag om 18u45 in het eigen Etihad Stadium Kompany en co op. Vince The Prince lijkt voor veel supporters van het blauwe gedeelte in Manchester de gedroomde opvolger van Pep Guardiola, wiens contract binnen twee jaar afloopt. Maar daar wil Kompany nog lang niet aan denken.

“Ik vind dat City altijd de beste coach ter wereld moet hebben. En dat ben ik niet”, was hij duidelijk bij de openbare omroep BBC. “Ik heb nog veel te bewijzen en vooral te leren, wat ik alleen kan doen door hard te werken.” Kompany vindt ook dat Guardiola nog voor vele jaren bij Man City moet blijven. “Ze hebben daar de beste coach ter wereld. Ik hoop dat hij er nog tien jaar kan bijdoen.”

Gaat sprookje Grimsby Town verder?

Ook met Manchester United is die andere grootheid uit de Noord-Westerse stad nog actief in de FA Cup. United kent best een druk programma, vermits het nog op drie fronten actief is. Zo speelde United afgelopen donderdag de return in de Europa League tegen Real Betis en draait met een derde plaats mooi mee bovenaan het klassement in de Premier League. Man United kan overigens al teren op een prijs dit seizoen, met winst in de League Cup. Wil de ploeg van Erik ten Hag zich naar de halve finales loodsen, dan moet het zich zondag vanaf 17u30 ontdoen van Fulham.

In de derde kwartfinale staat er met Sheffield United tegen Blackburn Rovers een Championship-duel op het programma. Sheffield claimt momenteel de tweede plaats, wat recht geeft op een rechtstreeks ticket naar de Premier League voor volgend seizoen. Blackburn, geleid door de Deense ex-spits Jon Dahl Tomasson, staat op een vijfde plaats en zit dus in de running voor play-offs aan het einde van het reguliere seizoen. Sheffield en Blackburn kruisen zondag om 13u de degens.

Brighton & Hove Albion tegen Grimsby Town is de laatste affiche die je nog te goed had van ons. Die laatste ploeg schrijft momenteel hét sprookje van de FA Cup, door als vierdeklasser in de vijfde ronde Southampton uit te schakelen. Pakken The Mariners nog eens de scalp van een Premier League-team met Brighton? Of eindigt het verhaal bij de laatste acht? Het antwoord volgt zondag vanaf 15u15.

Het programma van de kwartfinales in de FA Cup:

Zaterdag 18 maart

Zondag 19 maart

Volg alle kwartfinales van de FA Cup live via de zenders van Eleven, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top