Kan Union Sint-Gillis opnieuw op gelijke hoogte komen met Racing Genk?

Jupiler Pro League | De 29e speeldag van de Jupiler Pro League ligt alweer achter ons, dus is het tijd om een balans op te maken. Pickx Sports geeft je de speler, het doelpunt en het nummer van het weekend mee.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De speler: Gift Emmanuel Orban

Met vier doelpunten op zijn conto in de pot tussen Zulte Waregem en Gent was het voor ons niet moeilijk om de speler van afgelopen weekend te kiezen. Gift Emmanuel Orban heeft zijn eerste voornaam niet gestolen. Hij kwam tijdens de wintermercato aan vanuit het barre Noorwegen en verwarmde de harten van menige voetballiefhebber met zijn briljante spel tegen de troepen van Mbaye Leye. De Nigeriaanse spits was simpelweg niet te houden en wist de score binnen een half uur om te buigen naar een 2-6 in het voordeel van de Buffalo's. Met dit klinkende succes kunnen de Gentenaars de kloof met Standard vergroten en zo op de vierde plaats in het klassement te blijven. Orban gooit in ieder geval hoge ogen met al 7 doelpunten in 5 competitiewedstrijden.

Doelpunt: Simon Adingra

Deze Ivoriaanse winger van Union is momenteel ook in bloedvorm. Vorige week was Adingra de doelpuntenmaker in de wedstrijd tegen Eupen en afgelopen zondag zorgde hij voor een keerpunt in de topper tegen Racing Genk. De Limburgers stonden aanvankelijk aan de leiding, maar dankzij een schitterende voorzet van Adingra kon Bart Nieuwkoop de gelijkmaker op het scorebord zetten. Amper twee minuten later schoot de Ivoriaan de bal in de netten met een mooie krul en bezorgde hij zijn ploeg een cruciale overwinning in de strijd om de eerste plaats in het klassement. Union is nu slechts 5 punten verwijderd van de Genkies in het klassement.

Nummer: 1

Anderlecht, dat in zeer slechte vorm was na de nederlaag tegen Gent, boekte zondag een groot succes tegen Cercle Brugge. Dankzij twee treffers van Islam Slimani (2-0) hoeft paars-wit zijn ambities om deel te nemen aan de Europe Play-offs niet op te bergen. Het moet gezegd worden dat de Brusselaars in de pot tegen de West-Vlamingen morsten met kansen, maar uiteindelijk is het het resultaat dat telt. En dat resultaat is dat ze de achterstand met Cercle Brugge in het klassement hebben verkleind tot één punt. De mannen van Brian Riemer zullen hierna hun beste beentje moeten voorzetten tegen OH Leuven, een andere achtervolger van de Brusselaars.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws lezen:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top