Het gouden kwartet: vier 'Pallieters' zijn dit seizoen betrokken bij 89% van de Lierse goals

Sport | Lierse pakte zaterdag haar eerste overwinning in de 'Promotion play-offs'. De Pallieters wonnen met 2-0 van RSCA Futures na goals van Guillaume De Schryver en Thibaut Van Acker; die zo hun belang voor het huidige Lierse nog maar eens onderstreepten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Schryver leverde bovendien ook nog eens de assist bij de goal van Van Acker waardoor hij nu al aan 10 assists zit in het huidige voetbalseizoen. Van Acker trapte dan weer zijn twaalfde goal tegen de touwen waardoor hij zowaar nog mee in de running is voor de titel van topschutter. De aanvoerder van Lierse staat nu gedeeld derde in de topschutterslijst; naast onder meer zijn ex-ploegmaat Leonardo Rocha.

Het belang van De Schryver, Van Acker en Rocha is dan ook groot in de huidige successen van Lierse. Samen met Serge Tabekou (zes goals, vier assists) hadden ze een voet in maar liefst 40 van de 45 Lierse goals dit seizoen. De Kempenaars slaagden er dus nog maar vijf keer in om een goal te scoren waarin niemand van 'het gouden kwartet' een voet (goal of assist) had.

Tussenstand

Leonardo Rocha: 12 goals: 4 assists
Thibaut Van Acker: 12 goals; 1 assist
Guillaume De Schryver: 2 goals; 10 assists
Serge Tabekou: 6 goals; 4 assists

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top