"Ondanks zijn verdiensten bij Real Madrid was hij enorm nederig bij Bolton"

Sport | Fernando Hierro is een clubicoon van Real Madrid. Hij speelde er jarenlang en iedereen noemt de twee in een adem. Maar Hierro speelde ook voor de Engelse eersteklasser Bolton. Daar liet hij een onuitwisbare indruk achter op fans en ploegmaats.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Fernando Hierro startte zijn professionele carrière bij Real Valladolid en na twee seizoenen plukte Real Madrid hem daar weg. De Spanjaard zou uiteindelijk 14 jaar voor de Koninklijke voetballen. Zijn palmares werd daar aardig gevuld met prijzen. Hij won er 5 landstitels, 3 keer de Champions League, 1 Europese supercup, 1 Spaanse beker, 4 Spaanse supercups en 2 WK voor clubs.

Na zijn periode bij Real Madrid trok hij op zijn 35ste naar Al-Rayyan. Daar bleef hij maar een seizoen en op zijn 36ste verraste hij vriend en vijand met een transfer naar de Premier League. Bolton zorgde voor een stunt door Hierro aan te trekken.

Sterrenparade bij Bolton

Bolton had in die periode een elftal met tal van grote namen. Met Bruno Ngotty, Gary Speed, Jay-Jay Okocha, Ivan Campo, El Hadji Diouf en Khalilou Fadiga had coach Sam Allardyce heel wat grote namen in de selectie. De inbreng van Hierro viel niet te onderschatten. Hij speelde uiteindelijk 34 wedstrijden voor Bolton, dat toen knap zesde eindigde in de Premier League. Zijn voormalige ploegmaats waren lovend.

Nicky Hunt speelde toen ook voor Bolton. Tegenover Bolton News was hij enkele jaren geleden lyrisch over Hierro. "Hij was heel nederig en aimabel. Fernando was heel benaderbaar en voor een jonge gast als mij, was het geweldig om met zo een topvoetballer te mogen samenwerken. Hij gaf mij heel veel raad”, zei Hunt. Simon Davies kwam toen ook uit voor Bolton. "Fernando moest even wennen aan het tempo in Engeland, maar na die aanpassingsperiode zag je zijn kwaliteiten. Hij liep niet over het veld, maar leek wel over het terrein te glijden. Hij had zo een geweldige techniek en passing, dat hij snel een enorme meerwaarde werd."

Droom die uitkwam voor Hierro

Voor Hierro was de passage bij Bolton ook een grote meevaller. In het boek 'From Guernica to Guardiola: How the Spanish Conquered English Football' sprak hij over zijn passage bij de Engelse club.

"Ik had een geweldige carrière bij Real Madrid en Spanje, maar als ik een tweede carrière had gehad, zou ik die in Engeland doorbrengen. Ik vond het geweldig. Bolton was een familieclub, met bijzonder leuke mensen. Het was altijd een droom van mij om in Engeland te voetballen en Bolton heeft die laten uitkomen", verklaarde hij.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top