Tegenstand van Toyota in WEC-competitie wordt dit seizoen zwaarder

Sport | Al zes jaar lang is Toyota heer en meester in het WEC-endurancekampioenschap. In al die jaren kreeg het Japanse team nooit echt te maken met een gelijkwaardige tegenstander die de rijders het vuur aan de schenen kon leggen. Sinds 2018 en het vertrek van de Porsche uit de competitie kon het team alle titels winnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dit seizoen maken de andere ploegen het Toyota wel wat lastiger, want onder meer Peugeot, Ferrari, Cadillac en opnieuw Porsche beschikken dit jaar over een sterke wagen. De eerste manche van het seizoen in Florida, op het circuit van Sebring, kan meteen een echte test worden.

De Japanse piloot Kamui Kobayashi verwacht zich naar eigen zeggen aan een moeilijke wedstrijd: “Voor iedereen wordt dit een ferme uitdaging”, aldus Koboyashi, die dit seizoen in een Toyota aan de start verschijnt. “We hebben ons intensief voorbereid en zijn erg gemotiveerd om op Le Mans te concurreren met fabrikanten van het kaliber Ferrari, Peugeot en Porsche. Maar ook de andere concurrenten mogen we niet uit het oog verliezen. Ik vind het spannend om nu al deel uit te maken van de strijd vooraan het pak.” 

Je kan de 1000 miles van Sebring volgen op vrijdag 17 maart vanaf 16u30 Eurosport 1, beschikbaar in het basispakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top