Loodst Antwerp-huurling Michaël Frey Schalke 04 naar puntengewin in Revierderby tegen Dortmund?

Sport |

Zaterdag staat de altijd beladen Revierderby tussen Schalke 04 en Borussia Dortmund op het programma in de Bundesliga. Michaël Frey, afgelopen wintermercato op huurbasis verkast van Antwerpen naar Gelsenkirchen, hoopt de degradatiekandidaat in eigen huis aan punten te helpen tegen de titelpretendent.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds de competitiehervatting eind januari ziet de situatie voor Schalke 04 er al heel wat minder uitzichtloos uit. Eerst werd nog twee keer zwaar verloren (3-0 van Frankfurt en 1-6 van Leipzig), maar nadien legde de laagvlieger de hand aan een ongeslagen reeks van zes competitiewedstrijden. Keulen, Mönchengladbach, Wolfsburg en Union Berlijn werden achtereenvolgens allemaal op 0-0 gehouden. Nadien gingen Stuttgart (2-1) en Bochum (0-2) allebei voor de bijl.

De Koningsblauwen sprokkelden op die manier meer punten in hun laatste zes matchen (10 punten) dan in de voorgaande zeventien ontmoetingen (9 punten), wat maakt dat het behoud verzekeren op het Duitse hoogste voetbalniveau helemaal niet meer zo onmogelijk lijkt. Stuttgart, Hoffenheim, Schalke en Bochum tellen allemaal 19 punten in de onderste regionen, het Hertha Berlijn van Dodi Lukebakio heeft op de vijftiende plaats in de rangschikking 20 punten op de teller.

Meerwaarde

Frey heeft zich ongetwijfeld al een meerwaarde getoond voor zijn nieuwe (tijdelijke) werkgever. In de laatste vier wedstrijden verscheen hij telkens aan de aftrap. Tegen Stuttgart leverde hij al na 10 minuten de assist af voor de belangrijke openingstreffer. De Zwitserse aanvaller kwam voorlopig zelf nog niet tot scoren, maar leverde wel al twee beslissende passes af. Slaagt hij erin om tegen rivaal Dortmund zijn rekening te openen?

Een makkelijke opgave wordt dat evenwel niet. Na de WK-break schoten de Borussen furieus uit de startblokken, met tien opeenvolgende overwinningen doorheen alle competities. In de Bundesliga kunnen ze een vlekkeloos rapport van 24 op 24 voorleggen. Dortmund gaat daarmee samen met Bayern München aan de leiding.

Afgelopen dinsdag liep het elftal van Edin Terzic pas tegen een eerste verlies in 2023 aan op het veld van Chelsea, in de terugwedstrijd van de achtste finales van de Champions League (2-0). De Blues haalden zo een achterstand uit de heenmatch op en plaatsten zich voor de kwartfinales van het kampioenenbal. Schalke is maar beter op z’n hoede, want Dortmund zal meteen belust zijn op revanche voor de uitschakeling…

Het programma van speeldag 24 in de Bundesliga op Eleven Sports:

Zaterdag 11 maart

Volg de Bundesliga het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top