Dusan Vlahovic, een transfer van 70 miljoen euro waarover discussie bestaat bij Juventus

Sport | Hoewel Juventus tot de top van de Serie A is doorgedrongen, boekt de Turijnse ploeg op dit moment geen vooruitgang. Ze zijn zelfs nog niet eens Europees gekwalificeerd voor het komende seizoen. Momenteel zorgt de zaak-Vlahovic voor veel discussie in Turijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dusan Vlahovic kwam een jaar geleden aan tijdens de wintermercato en er werd verwacht dat hij Juventus zou helpen om terug te keren naar de top. De Servische spits, die voor 70 miljoen euro (plus 10 miljoen euro aan bonussen) werd gekocht van Fiorentina, heeft helaas niet het aantal doelpunten kunnen maken dat hij bij zijn vorige club maakte. Het risico bestaat dat Vlahovic tijdens de zomerse transferperiode andere oorden zal opzoeken, wat voor de club een blamage zou zijn.

Niet slecht

Sinds zijn komst naar Juventus heeft Vlahovic in 46 wedstrijden 19 doelpunten gemaakt, waarvan tien dit seizoen. Deze cijfers zijn best respectabel, behalve dat men voor het uitgegeven transferbedrag toch wel een betere prestatie van de Serviër zou mogen verwachten. Zeker omdat de man in 2021 in 42 wedstrijden 33 doelpunten maakte in het Italiaanse kampioenschap. Hij evenaarde daarmee het record van Cristiano Ronaldo van een jaar eerder, maar dan in 29 wedstrijden.

"Vlahovic scoort minder dan in voorgaande jaren, maar hij doet het goed op het veld", klinkt het bij coach Massimiliano Allegri. We moeten ter volledigheid wel vermelden dat de Serviër fysiek niet echt 100% is. Hij heeft een paar wedstrijden gemist en speelde op het WK met spierpijn rond het schaambeen. Maar met Milik geblesseerd en Moise Kean niet meer in beeld, blijft Vlahovic momenteel Allegri's aanvallende troef.

Vertrek?

Hoewel we nog steeds willen geloven dat de speler zijn tweede adem zal vinden in de komende weken, lijkt de deur ook open voor een vertrek. En aan gegadigden voor de Serviër zijn er geen gebrek. Real Madrid heeft naar verluidt Vlahovic op hun lijstje gezet om Benzema te komen ondersteunen en hem te vervangen wanneer de Gouden Bal-laureaat met pensioen gaat. Ook Bayern München zou naar hem kijken, vooral om de in de zomer vertrokken Lewandowski te vervangen.

Maar ook de Premier League laat zich niet onbetuigd met Chelsea, Newcastle en Arsenal. Enkele maanden geleden wilde Juventus 100 miljoen voor de spits vragen. Inmiddels heeft de Oude Dame haar ambities naar beneden bijgesteld en toch een kleine kapitaalwinst geboekt. Het transferbedrag zou nu rond de 90 miljoen euro liggen. Maar het seizoen is nog lang niet voorbij, en misschien heeft Dusan Vlahovic tegen die tijd de trend gekeerd en voldoende doelpunten verzameld.

Het programma van speeldag 26 in de Serie A via Eleven Sports:

Vrijdag 10 maart

Zaterdag 11 maart

Zondag 12 maart

Maandag 13 maart

Volg de Serie A het hele seizoen lang, inclusief de wedstrijd tussen Juventus en Sampdoria aanstaande zondag 12 maart om 20u45 op Eleven 3, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top