Hoe de keuzes van Scott Parker tot zijn vroegtijdige ondergang geleid hebben bij Club Brugge

Sport |

De 5-1 nederlaag van dinsdagavond op het veld van Benfica in de terugmatch van de achtste finales van de Champions League was de druppel die de emmer deed overlopen in het Venetië van het Noorden. Daags na de pijnlijke pandoering kwam de Britse tabloid The Sun met de bijnaam Scott “to go” Parker op de proppen. De Engelse coach kon zowel in eigen land als op het Europese toneel geen lijn krijgen in het spel van de Belgische landskampioen, waardoor zijn verhaal in West-Vlaanderen na zo’n twee maanden geschreven is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wankele defensie

Waar is de ploeg gebleven die Bayer Leverkusen, FC Porto en Atlético Madrid versloeg in de groepsfase? Blauw-zwart verraste toen onder leiding van Carl Hoefkens vriend en vijand, met een defensie die erin slaagde om in maar liefst vijf van zijn zes groepsmatchen de 0 te houden.

Na het ontslag van Hoefkens keerde die defensieve stabiliteit onder Parker nooit terug. Dat is te wijten aan de keuzes van de Engelsman, die na twee maanden aan het roer nooit de juiste formule heeft kunnen vinden. Denis Odoi die moest depanneren op alle denkbare posities, Jack Hendry die werd teruggeroepen van zijn uitleenbeurt aan Cremonese, Clinton Mata die nog maar een schim is van zichzelf… Het is een bittere pil voor doelman Simon Mignolet, die quasi als enige nog het hoofd boven water hield en niets kon doen om de schipbreuk in Lissabon af te wenden.

Vreemde keuzes in de aanval

In het Estadio da Luz sloeg Parker opnieuw een nieuwe weg in, met een heel ondermaats resultaat tot gevolg. Op het middenveld kregen kapitein Hans Vanaken en Casper Nielsen het gezelschap van Tajon Buchanan. Een ongewone positie voor de Canadees, die volledig verloren leek te lopen en duidelijk moeite had om weg van zijn vertrouwde flank gevaar te stichten.

En wat dan te zeggen van het offensieve compartiment? Zowel Ferran Jutgla als Roman Yaremchuk moeten niet te rouwig zijn om het vertrek van hun coach, want ze hebben nooit echt zijn vertrouwen gekregen. Dat bewees het experiment van Parker met Lang als valse 9. De belangrijkste taak van een coach moet zijn om een groep tot leven te wekken en sinds de jaarwisseling lijkt het bij Club net op de tegenovergestelde manier te gaan, waardoor de uren van Parker nu definitief geteld zijn.

Om te redden wat er nog te redden valt, kondigde de Nederlandse pers reeds de terugkeer van Alfred Schreuder aan, die begin 2022 het stokje overnam van Philippe Clement en de Bruggelingen uiteindelijk naar hun derde opeenvolgende landstitel loodste. Schreuder vertrok door de grote poort naar zijn grote liefde Ajax, waar hij eind januari door tegenvallende resultaten alweer de laan werd uitgestuurd.

Het programma op woensdag van de terugwedstrijden in de achtste finales op Pickx+ Sports:

Woensdag 8 maart

  • UEFA Champions League Multi Live: vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1
  • Bayern München - Paris Saint-Germain: vanaf 20u50 op Pickx+ Sports 2
  • Tottenham - AC Milan: vanaf 20u50 exclusief op Pickx+ Sports 3

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf verder op de hoogte van alle actualiteit (samenvattingen, interview, magazines...) dankzij de verschillende aanbiedingen en talrijke inhoud van Pickx op televisie en onze website.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top