Scott Parker bereikt een nieuw dieptepunt bij Club Brugge

Sport | Speeldag 28 van de Jupiler Pro League ligt sinds dit weekend achter ons. Net als elke maandag, blikt Pickx Sports terug op de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend : Simon Adingra 

Union Saint-Gilloise heeft afgelopen weekend een crisis kunnen afwenden. De Brusselse voetbalclub had al twee nederlagen op rij geleden in Jupiler Pro League en werd eerder deze maand ook uit de Beker van België geknikkerd door Antwerp. Gelukkig trok Simon Adingra zich daar gisteren tijdens de wedstrijden tegen Eupen zich niets van aan. De Ivoriaan was op zijn linkerflank een gesel voor de verdediging van Eupen en vond in minuut 14 zelfs de weg naar het doel van Eupen (1-0). Adingra heeft momenteel al acht goals op zijn naam staan in de Jupiler Pro League, en ook vijf assists. Dankzij een tweede doelpunt van Yorbe Vertessen (in minuut 52), en een paar uitstekende reddingen van Union-goalie Anthony Morris, versloeg Union Eupen met 2-1.

Doelpunt van het weekend : Emmanuel Orban

Bij AA Gent kunnen ze zich opnieuw in de handen wrijven. Hun scouts hebben weer eens goed werk geleverd nu blijkt dat hun nieuwe aanwinst Emmanuel Orban zeer vlot de weg naar het doel vindt. Enkele weken geleden liet Orban al van zich horen via twee knappe doelpunten tegen Westerlo (3-3) en dit weekend bewees de jonge Nigeriaan opnieuw dat hij een neus voor (knappe) doelpunten heeft. Orban kreeg tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht een diepe bal toegespeeld, dribbelde vervolgens voorbij verdediger Jan Vertonghen en krulde de bal tenslotte voorbij doelman Bart Verbruggen in de winkelhaak. Na de wedstrijd toonde Orban zich tevreden en ambitieus: "Ik ben een spits. Mijn doel is scoren."

Cijfer van het weekend: 12/30

De Engelse voetbalcoach Scott Parker werd begin dit jaar met veel bravoure voorgesteld als de reddende engel van een noodlijdend Club Brugge. De man heeft de verwachtingen echter nog niet kunnen inlossen. Parker behaalde sinds zijn aanstelling immers een teleurstellende 12 op 30 met blauw-zwart en heeft door de 2-0-nederlaag tegen Lissabon ook niet kunnen vermijden dat Club Brugge met de billen bloot ging in de Champions League. Afgelopen weekend verloor Club van kelderploeg KV Oostende (3-0) en volgde helaas er een nieuw dieptepunt. Parker verklaarde na afloop van die wedstrijd dat hij niet weet of hij nog lang coach zal zijn van blauw-zwart, maar zit wel nog op het vliegtuig naar Lissabon om er de CL-terugwedstrijd te spelen tegen Benfica.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws uit de Jupiler Pro League:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top