Computermodellen geven PSG niet veel kans meer in de Champions League

Sport | Paris Saint-Germain staat komende woensdag voor een aartsmoeilijke opgave: uit winnen tegen Bayern München en doorstoten naar de kwartfinale van de UEFA Champions League. De sterren uit Parijs werden vorige maand in eigen huis verslagen door Die Rekordmeister en daardoor denken enkele computermodellen dat het wel eens over-and-out kan zijn voor PSG op het kampioenenbal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op dinsdag 14 februari ontving Paris Saint-Germain Bayern München in de eerste wedstrijd van de achtste finale van de UEFA Champions League. Het Parc des Princes zat goed vol en er werd een aardige pot voetbal verwacht. Die kwam er ook: PSG en Bayern legden elkaar het vuur aan de schenen en deden het aanwezige publiek kirren van plezier. Ondanks het gejoel van het thuispubliek, bleek het bezoekende Bayern München die avond sterker voor de dag te komen en dat resulteerde in een 0-1-overwinning voor de Duitsers. 0-1, dat is overigens exact dezelfde uitslag als de finale van de Champions League in 2020 toen deze twee clubs ook al eens tegenover elkaar stonden...

Amper 14 procent

PSG heeft een pijnlijke nederlaag geleden en en dat wil zeggen dat de club uit een ander vaatje zal moeten tappen als het nog aanspraak wil maken op de Champions League-trofee. In het verleden heeft PSG vaak aan het kortste einde getrokken in wedstrijden waarin de tegenstander een achterstand moest ophalen, maar nu bevinden de sterren uit Parijs zich zelf in zo’n situatie. Kylian Mbappé en Lionel Messi moeten de scheve situatie dus recht proberen zetten, maar hopen ook op de steun van hun vele fans.

Die fans hebben ondertussen ook gelezen dat de computersystemen van de Amerikaanse nieuwswebsite FiveThirtyEight Bayern München naar voren schuift als grote kanshebber voor een ticket naar de volgende ronde. De computermodellen van de website geven Bayern 86% kans om door te stoten, terwijl PSG maar 14% kans zou hebben. Enkel Liverpool, Club Brugge en Eintracht Frankfurt zouden statistisch gezien nog minder kans hebben om zich te kwalificeren voor de volgende ronde.

Het valt nog af te wachten of deze voorspellingen ook in de hoofden van Lionel Messi en Kylian Mbappé gaan rondspoken. Beide heren hebben al heel wat watertjes doorzwommen en hebben het talent om wedstrijden in een definitieve plooi te leggen. Als ze de volgende wedstrijd tegen Bayern echter niet thuis geven, stevent PSG echt wel af op een snertseizoen in Europa...

De terugwedstrijden van de achtste finales op Pickx+ Sports:

Dinsdag 7 maart

Woensdag 8 maart

Volg de UEFA Champions League met onder andere de terugwedstrijd van de achtste finales tussen PSG en Bayern München op woensdag 8 maart exclusief op Pickx+ Sports 3, beschikbaar met de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top