João Félix kan tegen Dortmund neerwaartse spiraal ombuigen

UEFA Champions League | Bij Chelsea zoeken ze al jarenlang vruchteloos naar een centrumspits die vlot de weg naar de netten weet te vinden. João Félix is de volgende in de rij die een kans krijgt, maar tot op heden kon hij nog niet echt overtuigen. Tegen Borussia Dortmund krijgt hij een uitgelezen kans om het bestuur van Chelsea te overtuigen om in de zomer een forse inspanning te leveren om hem definitief vast te leggen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De afgelopen jaren beten spitsen als Pierre-Emerick Aubameyang, Romelu Lukaku, Timo Werner en anderen zich de tanden stuk bij Chelsea. Geen enkele centrumspits kon zich echt doorzetten op Stamford Bridge. Het haalde daarom in januari João Félix op huurbasis weg bij Atlético Madrid.

Peperduur

Dat kost de club enorm veel geld. Het nam zijn volledig loon over en dat zal tot eind juni ongeveer 6,7 miljoen euro bedragen. Daarnaast werd er ook een huursom van 10 miljoen euro overeengekomen met Atlético Madrid. Chelsea bedong geen aankoopoptie voor de speler. Atlético Madrid haalde Felix enkele jaren geleden voor 127 miljoen euro weg bij Benfica en aangezien hij er nog tot medio 2027 onder contract ligt, zal Chelsea dus zeker meer dan 100 miljoen euro moeten betalen als ze hem willen kopen.

De 23-jarige Portugese aanvaller zal dan echter snel moeten gaan presteren. Hij kende een dramatisch begin met een rode kaart en drie wedstrijden schorsing. Tegen West Ham United scoorde hij zijn eerste goal voor Chelsea, maar een grootse indruk liet hij zeker nog niet achter. Bovendien is hij bij Chelsea meer een speler achter de spits. Kai Havertz of Datro Fofana (niet speelgerechtigd in de Champions League) vervullen die rol voor hem in.

Diego Simeone

Felix zal de komende weken en maanden voor goals moeten zorgen bij Chelsea. Enkel dan lijken the Blues een forse inspanning te leveren voor hem. Alleen dient ook de vraag gesteld te worden wat Atlético Madrid wil? Felix kreeg het in Madrid immers aan de stok met coach Diego Simeone en daardoor was een (tijdelijk) vertrek in januari de enige oplossing. Ondertussen klinken de geruchten over een mogelijk afscheid van de Argentijnse coach steeds harder. Beide partijen zouden toe zijn aan iets nieuws na een jarenlange samenwerking. Toevallig wordt de naam van Simeone ook gelinkt aan… Chelsea, waar trainer Graham Potter onder vuur ligt.

Het is dus nog koffiedik kijken waar Felix volgend jaar gaat spelen, maar een glansprestatie in de terugwedstrijd van de achtste finales in de UEFA Champions League zou alvast geen kwaad kunnen. Felix werd enkele jaren geleden aanzien als een toekomstige topper, maar zijn carrière stagneert wat. Tijd om de negatieve spiraal weer om te buigen. Lukt dat tegen de Duitse topclub?

De terugwedstrijden van de achtste finales op Pickx+ Sports:

Dinsdag 7 maart

Woensdag 8 maart

Volg de UEFA Champions League met onder andere de terugwedstrijd van de 1/8ste finales tussen Borussia Dortmund en Chelsea FC op woensdag 8 maart exclusief op Pickx+ Sports 3, beschikbaar met de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top