Kan Karel Geraerts ook het tweede dipje van Union SG snel laten verdwijnen?

Sport | Union SG zit duidelijk in een vormdip. Trainer Karel Geraerts probeerde dit na de 0 op 6 nog af te zwakken, maar ook in de bekermatch tegen Royal Antwerp FC haalden de Brusselaars nooit hun beste niveau. Daardoor grepen ze naast de bekerfinale. Geraerts zal Union SG terug op de rails moeten krijgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Union SG verloor zijn laatste drie matchen tegen Standard, KVC Westerlo en Royal Antwerp FC. Ze incasseerden negen doelpunten en scoorden vier keer. Het is zeker niet zo dat Union SG plots slecht speelt, maar het is allemaal net dat tikkeltje minder. Speelt de vermoeidheid stilaan parten? Union SG speelde immers in alle competities samen al 40 wedstrijden. Daar komen er dit seizoen nog minstens 15 partijen bij. Dergelijk druk programma zijn ze niet gewend.

Vanzeir wordt gemist

Het vertrek van Dante Vanzeir naar New York Red Bulls heeft toch voor een aderlating gezorgd. Vanzeir was met 12 goals en 2 assists in 28 wedstrijden belangrijk inzake goals en assists, maar de snelle aanvaller was niet alleen daarom van groot belang. Hij trok met zijn loopacties veel gaten voor ploegmaats. Daarnaast was hij met zijn defensief werk ook de eerste verdediger van de ploeg.

Met Yorbe Vertessen werd een vergelijkbaar profiel gehaald, maar de huurling van PSV is fysiek brozer. De afgelopen wedstrijden werd hij op de bank gezet wegens een lichte blessure die hij opliep tegen Standard. Vertessen kampte in het verleden al met tal van spierblessures en Union SG moet dus voorzichtig met hem omgaan. Als Vertessen niet kan starten, mist Union SG dergelijk type in de ploeg.

Rangers en KV Mechelen

Geraerts kreeg de afgelopen maanden terecht veel lof. Union SG speelde attractief voetbal en deed nog beter dan vorig seizoen. Alleen zal de jonge trainer nu moeten bewijzen dat hij een team uit een dip kan halen. Eerder op het seizoen wist hij daar al in te slagen toen Union SG twee keer achter elkaar kansloos verloor van Rangers FC en KV Mechelen. Geraerts kon toen de neuzen snel weer in dezelfde richting zetten en van Union SG een machine maken die maandenlang nergens voor stopte. Alleen zat iedereen toen nog fris en dat is nu toch wel anders.

Standard liet de trein onlangs echter wel tot stilstand komen en sindsdien komt hij maar moeilijk weer op gang. In het Dudenpark krijgt Union SG komend weekend met de komst van KAS Eupen een ideale kans om de rug te rechten. Nadien volgt er een zwaar parcours met twee Europese matchen tegen Union Berlin en de topper tegen KRC Genk. Gaat Union SG net als in het begin van het seizoen de rug rechten na een dipje, of gaat de vormdip deze keer langer duren?

Volg de Jupiler Pro League, en met name de partij tussen Union SG en KAS Eupen deze zondag 5 maart om 19u15, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top