De pijnlijke Clásico-cijfers van Eden Hazard

Sport |

In de halve finales van de Copa del Rey krijgen we een dubbele dosis Spaanse Clásico. Neen, we hebben het hier niet over een wijndegustatie, maar minstens even goed: een altijd intens duel tussen aartsrivalen Real Madrid en FC Barcelona. Misschien voor het eerst met Eden Hazard tussen de lijnen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De voorbije tien jaar werd de Clásico vaak herleid tot een prestigeduel tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, twee van de strafste voetballers aller tijden. Maar de geschiedenis van deze topaffiche in het Spaanse voetbal gaat natuurlijk veel verder dan dat. Het is een wedstrijd die mondiaal begeestert en die elke profvoetballer ooit eens wil meemaken. Dat is wellicht niet anders voor Eden Hazard, de voorbije weken nog steeds aan de bank gekluisterd bij Real Madrid. Afwachten of hij donderdag in de heenwedstrijd van de halve finales van de Copa del Rey speelminuten zal krijgen.

Wachten op eerste Clásico

De ex-aanvoerder van de Rode Duivels zit momenteel in zijn vierde seizoen bij de Koninklijke, maar veel piekmomenten zaten daar nog niet bij. Integendeel, Hazard lijkt wel als een geest door Madrid te waren. Sinds de jaarwende kwam hij nog maar één keer in actie: op 3 januari in de bekerwedstrijd tegen het in lagere divisie uitkomende Cacereno. Coach Carlo Ancelotti lijkt helemaal niet meer op hem te rekenen en gaf de voorbije weken zelfs de voorkeur aan de jonge Alvaro Rodríguez om Karim Benzema te vervangen in de spits.

Een nog straffere en pijnlijkere statistiek is dat Hazard al zijn tiende Clásico zou missen als hij ook donderdag niet aan de bak komt. Sinds hij in de zomer van 2019 tekende bij Real heeft hij nog geen enkele keer op het veld gestaan tegen die eeuwige rivaal uit Barcelona. Soms door blessure, maar soms ook gewoon puur om tactische redenen gepasseerd door de coach.

Deze zomer weg

Al elke mercato wordt daarom druk gespeculeerd over een vertrek van Eden Hazard uit Madrid. Ook vorige zomer was daar sprake van, maar de Belg vertelde aan iedereen die het horen wilde dat zijn verhaal bij Real nog niet uitverteld was. Dat hij nog iets wilde teruggeven aan de club… Daar is dit seizoen echter alweer geen sprake van, waardoor een transfer deze zomer onvermijdelijk lijkt. Temeer omdat zijn contract dat hij in 2019 tekende afloopt in de zomer van 2024. Met andere woorden: als Real nog iets van zijn dure aankoop destijds (100 miljoen euro) wil recupereren, moet het hem dit jaar verkopen. Ook het zware loon van de overbodige Hazard is een doorn in het oog van de Koninklijke boekhouding. Maar welke opties resten er de 32-jarige dribbelaar nog? Slaat hij nog een laatste slag?

Volgens een ondervraging van de sportkrant Marca -waar 15000 mensen aan deelnamen- is Eden Hazard de slechtste speler van het jaar in La Liga. Bij Real is hij dan ook de op drie na minst gebruikte speler uit de kern. En dat voor iemand die ingehaald werd als de opvolger van Cristiano, hij kreeg zelfs het magische shirtnummer 7 toebedeeld -waar eerder ook de legendarische Raùl mee speelde. Dat shirtnummer zou nu gereserveerd zijn voor Vinicius Jr, de Braziliaanse wervelwind die nu nog met het nummer 22 speelt en zich de voorbije twee seizoenen ontpopte tot de echte troonopvolger van Cristiano.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top