Deze vijf topspelers stonden op na mislukte passage bij Real Madrid

Sport | Real Madrid is misschien wel de allergrootste club in het voetbal. Het is voor veel spelers een droom om voor de Koninklijke spelen, maar daar gaat wel een enorme druk mee gepaard. Niet elke topspeler kan daar goed mee om. Vraag maar aan deze vijf spelers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nicolas Anelka

Nicolas Anelka begon zijn profcarrière bij PSG, waar Arsenal hem kwam wegplukken. In Londen groeide hij uit tot een sterspeler, die met zijn snelheid en techniek de nodige goals wist te maken. De Franse spits wenste een hoger loon, maar Arsenal ging niet mee en Real Madrid meldde zich. Zij betaalden 35 miljoen euro om hem naar Spanje te halen. Een toptransfer. Maar in Madrid liep het voor geen meter. De grillen van Anelka zorgden voor ophef. Hij kwam eens drie dagen niet opdagen voor een training en kreeg een recordboete van 350.000 euro. "Real behandelt mij als een hond", schreeuwde hij zijn ongenoegen uit.

Na 4 goals in 29 wedstrijden besloot Real hem voor 34,5 miljoen euro te verkopen aan PSG. Ondanks een Champions League-winst was zijn avontuur in Madrid een flop. Anelka wist wel nog een mooie carrière bij elkaar te spelen bij onder meer PSG, Liverpool, Manchester City, Chelsea en Juventus. Vooral bij Chelsea was hij de beste versie van zichzelf met 59 goals en 36 assists in 184 wedstrijden. Hij won er ook de titel, twee FA Cups, twee supercups en werd in 2009 Premier League-topschutter met 19 goals.

Walter Samuel

Walter Samuel trok van Bocu Juniors naar AS Roma en groeide daar uit tot een van de beste centrale verdedigers in Europa. Snel, beenhard, kopbalsterk…Samuel beschikte over zeer veel kwaliteiten en wist met AS Roma de landstitel te winnen. Na vier jaar klopte Real Madrid aan en zij betaalden 25 miljoen euro om de toen 26-jarige Argentijn aan te trekken. In Spanje werd echter helemaal anders gespeeld dan in Italië. Daar moest een verdediger ook actief deelnemen aan het spel en Samuel voelde zich nooit goed bij de club.

Na één seizoen trok hij voor 16,5 miljoen euro naar Inter. "Het blijft voor mij een raadsel waarom hij bij Real Madrid niet wist te slagen", zei ex-coach Fabio Capello. Bij Inter kende Samuel zijn beste jaren. Hij speelde er negen jaar en won vijf landstitels, de Champions League, het WK voor clubs, drie Italiaanse bekers en vijf Italiaanse supercups.

Theo Hernandez

In de zomer van 2017 realiseerde Real Madrid een zeer gevoelige transfer door Theo Hernandez voor 24 miljoen euro weg te plukken bij rivaal Atlético Madrid. Hij kon echter niet opboksen tegen clublegende Marcelo en het seizoen nadien werd hij uitgeleend aan Real Sociedad. Daar speelde hij zich in de kijker van AC Milan, dat meteen 23 miljoen euro betaalde.

In Italië werd hij een absolute smaakmaker bij de Italiaanse topclub. Hij groeide er uit tot een van de betere linksachters en wist met AC Milan de eerste landstitel in elf jaar te winnen. Hernandez blikte vorig jaar nog eens terug in de Italiaanse media. "Waarom het niets werd bij Real Madrid? Als je geen minuten krijgt om je te tonen, wordt het moeilijk. Het was voor iedereen het beste dat we uit elkaar gingen", aldus de linksachter.

Antonio Cassano

Antonio Cassano was al op jonge leeftijd zeer populair in Italië. Via Bari trok hij voor 31 miljoen euro naar AS Roma. Daar presteerde hij bij momenten indrukwekkend, maar zijn fratsen naast het veld zorgden ervoor dat hij voor 5,5 miljoen euro werd verkocht aan Real Madrid. Daar hoopten ze dat hij helemaal tot ontbolstering zou komen. Hij zou er uiteindelijk maar anderhalf jaar spelen, waarin hij in 29 matchen amper 4 keer scoorde en 3 assists uitdeelde.

Vooral zijn levensstijl zorgde voor een snel vertrek. "Bij Real Madrid was Nutella een van de sponsors en elke maand gaven ze ons vijf kilo van het product,Toen ik buiten de selectie werd gehouden, begon ik met het eten van Nutella. Ik at de chocopasta rechtstreeks uit de pot, met lepel en al. Het maakte mij niet uit. In totaal ben ik veertien kilo aangekomen", vertelde hij enkele jaren geleden aan buitenlandse media. Nadien speelde hij nog voor onder meer Inter, AC Milan en Sampdoria, waar hij het zeker niet onaardig deed. Hij loodste AC Milan met 9 goals en 11 assists in 33 wedstrijden zelfs nog naar de Italiaanse landstitel.

Javier Saviola

Javier Saviola kwam als jonge snaak met de stempel van ‘wonderkind’ naar FC Barcelona. Ondanks een goed begin zakte hij steeds verder weg. Na enkele uitleenbeurten aan AS Monaco en Sevilla trok hij transfervrij naar… Real Madrid. Dat werd geen succes met 5 goals en 1 assist in 31 wedstrijden, al won hij er wel de titel en de Spaanse supercup.

Saviola zou de hoge verwachtingen nooit echt helemaal inlossen, maar hij kende wel nog mooie passages bij Benfica (39 goals en 34 assists in 122 wedstrijden) en Olympiacos (14 goals en 4 assists in 34 matchen). Bij Barça vergaven ze hem zijn overstap naar Real, want hij is momenteel assistent-trainer van de U19 van FC Barcelona. Nochtans was Xavi Hernandez woedend toen de geruchten over Real Madrid de ronde deden. Hij waarschuwde de aanvaller. "Hij zei: 'als je dit doet, dan verlies je mij als vriend'", aldus Saviola enkele jaren geleden aan Argentijnse media. Beiden werken nu voor Barça en kunnen duidelijk weer door een deur.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top