Marco Reus neemt Borussia Dortmund bij de hand in spannendste titelstrijd in jaren

Sport | In de Bundesliga is de titelstrijd ongemeen spannend. Maar liefst vijf ploegen staan er op een zakdoek bij elkaar. Met Borussia Dortmund – RB Leipzig staat er dit weekend een topper op het programma. Bij Dortmund rekenen ze meer dan ooit op de ervaren smaakmaker Marco Reus om hen nog eens de titel te laten winnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bayern München en Dortmund staan op een gedeelde eerste plaats met elk 46 punten. Nadien volgen Union Berlin (43 punten), RB Leipzig (42 punten) en Freiburg (41 punten). Spannender kan een titelstrijd haast niet zijn. Dit weekend nemen Dortmund en Leipzig het tegen elkaar op.

Sterk bezig

Dat is een mogelijk cruciaal duel, want bij een zege van Dortmund lijkt Leipzig (voorlopig?) te moeten afhaken. Bij een overwinning van Leipzig wordt het nog wat spannender. Dortmund is de laatste weken echter zeer sterk bezig in de Bundesliga en het won maar liefst zeven wedstrijden op rij. De ploeg van Julien Duranville en Thomas Meunier, die nog amper aan spelen toekomt, hoopt dat Marco Reus de komende maanden fit blijft. De ondertussen 33-jarige aanvallende middenvelder kende van begin oktober tot eind januari de nodige blessures, maar sinds ruim een maand is hij weer topfit.

In de laatste 5 duels was de voormalige Duitse international goed voor 1 goal en 3 assists. Reus was dit seizoen in de Bundesliga al betrokken bij 3 doelpunten en 5 assists in 958 minuten. Een bepalende actie om de 119,75 minuten. De middenvelder kan met zijn ervaring de ploeg eindelijk eens naar de titel proberen te stuwen. Reus is een clubicoon en won met Dortmund al drie Duitse bekers en twee keer de supercup. De landstitel bleef achterwege door de hegemonie van Bayern München.

Pech met blessures

Op zijn 33ste, elf jaar nadat hij werd overgenomen van Borussia Mönchengladbach, zou dit de ultieme bekroning zijn voor Reus. De speler heeft de afgelopen jaren al met bijzonder veel pech moeten afrekenen. De blessurelijst van Reus is immers bijzonder lang. Hij miste maar liefst vier eindtoernooien met Duitsland.

Afgelopen november moest hij vanwege een enkelblessure het WK in Qatar links laten liggen. Eerder geraakte hij al geblesseerd voor het WK van 2014 en de EK's van 2016 en 2020. Door al dat blessureleed wist Reus nooit echt tot de absolute wereldtop te geraken. Een landstitel met Dortmund zou daarom zeer zoet smaken. De partij tegen Leipzig kan een volgende stap zijn.

Het programma van speeldag 23 in de Bundesliga op Eleven Sports:

Vrijdag 3 maart

Zaterdag 4 maart

Zondag 5 maart

Volg de Bundesliga het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top