Real Madrid heeft een geheim wapen gevonden in de titelstrijd

Sport | Bij Real Madrid is Eden Hazard nog een rijtje gezakt in de pikorde. De Rode Duivel zag tegen Atlético Madrid de 18-jarige Álvaro Rodríguez de voorkeur krijgen. De aanvaller maakte meteen indruk en scoorde de gelijkmaker. Wie is deze jonge Uruguayaan?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Real Madrid haalde in de zomer van 2020 de toen volstrekt onbekende Álvaro Rodríguez weg bij de jeugd van Girona. Hij maakte nadien deel uit van de jeugdopleiding van Real Madrid en sinds de zomer van 2021 speelt hij voor het tweede elftal. Daar deed hij het tot op heden niet slecht met 9 goals en 4 assists in 33 wedstrijden.

Hazard voorbij

Op 18 februari veranderde het leven van de jonge Uruguayaan. Carlo Ancelotti liet hem toen invallen tegen Osasuna en hij was meteen belangrijk met een assist. Hij speelde toen amper 2 minuten. Tegen Atlético Madrid stond Real 0-1 achter. Eden Hazard krijgt al maanden geen minuten meer en Ancelotti gaf Rodríguez zijn kans. De jongeling bedankte voor het vertrouwen en scoorde met een knappe kopbal de 1-1. Plots gaat alles zeer snel.

Ancelotti liet al verstaan dat de speler volgend jaar fulltime deel zal gaan uitmaken van de A-kern. "Het was een heel speciale avond voor hem. Hij heeft al zijn kwaliteit getoond in de weinige speeltijd die hij heeft gehad. We denken dat hij in dit deel van het seizoen nuttig voor ons kan zijn, spelend voor Castilla (het tweede elftal van Real, nvdr.) en het eerste elftal. Ons plan voor volgend seizoen is dat Álvaro deel uitmaakt van de selectie van het eerste elftal. Hij heeft specifieke kwaliteiten en is sterk en groot. Karim Benzema is geen traditionele centrumspits, dus het is goed voor ons om er een te hebben met deze kwaliteiten."

Hazard werd lange tijd aanzien als de doublure voor Benzema, als valse negen, maar de Rode Duivel zit compleet op een zijspoor.

Geen FC Barcelona

Met zijn goal tegen Atlético Madrid stapte Rodríguez in de voetsporen van niemand minder dan Raúl González Blanco. De clublegende, momenteel coach van Rodríguez bij het tweede elftal, wist bijna 30 jaar geleden net als de jonge spits zijn eerste doelpunt voor Real Madrid te scoren in de derby tegen Atlético Madrid.

Bij grote rivaal FC Barcelona zullen ze toch even in de arm geknepen hebben na de recente prestaties van Rodríguez. De Catalanen konden hem 2,5 jaar geleden voor een prikje aantrekken nadat er zeer goede scoutingsverslagen werden opgesteld. Real Madrid was toen nog niet in de markt, maar binnen Barcelona gingen enkele mensen alsnog op de rem staan. Nadien kwam Real Madrid hem op het spoor en zij twijfelden niet.

De toekomst moet uitwijzen of FC Barcelona daar een enorme blunder heeft gemaakt. Het begin bij Real Madrid voorspelt alvast weinig goeds voor Barça. Voor het Spaans nationaal elftal is er ook minder goed nieuws. De speler kan voor Spanje en Uruguay spelen, hij heeft de dubbele nationaliteit, maar de jongeling heeft zijn zinnen gezet op een interlandcarrière bij Uruguay.

Het programma van speeldag 24 in La Liga op Eleven Sports:

Zaterdag 4 maart

Zondag 5 maart
Volg La Liga het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top