Wat kan veteraan Zlatan Ibrahimovic AC Milan nog bijbrengen?

Sport |

Er lijkt maar geen sleet te zitten op Zlatan Ibrahimovic. De 41-jarige aanvaller vierde zondagavond zijn rentree bij AC Milan na een slepende knieblessure die hem 8,5 maand aan de kant hield. Ibra pikte ruim een kwartier mee in de 2-0 overwinning tegen Atalanta. Maar wat kan de Zweedse veteraan de Rossoneri nog bijbrengen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het lijdt geen enkele twijfel dat Ibrahimovic zijn strepen meer dan verdiend heeft tijdens zijn carrière. Vorig seizoen had hij ondanks zijn blessure nog een aardig aandeel in het behalen van de eerste landstitel in liefst 11 jaar tijd, met 8 doelpunten en 3 assists.

Belangrijke rol naast het veld

Gezien de tonnen aan ervaring die hij bij elkaar heeft gevoetbald, speelt het speerpunt ook naast het veld een belangrijke rol, als leider in de kleedkamer en mentor van jongelingen zoals bijvoorbeeld Charles De Ketelaere.

CDK streek afgelopen zomer neer in Milaan, maar heeft het in zijn debuutseizoen vooralsnog lastig om zich door te zetten in San Siro. Ibrahimovic gelooft in het potentieel van de geboren en getogen Bruggeling en steekt hem dan ook graag een hart onder de riem.

“Hij heeft talent. Hij moet nu de juiste manier vinden om zich te ontwikkelen en verder wennen aan de nieuwe omgeving, weg van huis in een vreemde stad. Eens hij loskomt, kan alles beginnen. Hij moet blijven doen wat de coach van hem verlangt”, verklaarde de superster recent aan Sport/Mediaset.

Heropflakkering

Na het WK kende de regerende landskampioen een fameuze dip met een 2 op 15 in competitieverband, uitschakeling in de Coppa Italia en verlies in de finale van de Super Cup. Nadien klaarde de Milanese hemel opnieuw op en volgde een 9 op 9 in de Serie A en winst in de heenmatch van de achtste finales van de Champions League tegen Tottenham.

Alles doet vermoeden dat Ibrahimovic daar mee voor iets tussenzit. Kan Milan, momenteel gedeeld tweede in de tussenstand van de Italiaanse hoogste voetbalafdeling, zaterdagavond op het veld van Fiorentina de ingeslagen weg verderzetten?

Het programma van de 25e speeldag van de Serie A op Eleven Sports:

Vrijdag 3 maart

Zaterdag 4 maart

Zondag 5 maart

Volg de Serie A het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top