Yari Verschaeren, de Modric van Anderlecht?

Sport | Anderlecht-coach Brian Riemer waagde zich onlangs aan een boude vergelijking. Voor hem lijkt Yari Verschaeren een beetje op Luka Modric. Is dat zo?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met zijn 21 jaar is Yari Verschaeren al geruime tijd een vaste waarde bij Anderlecht. De paars-witte youngster zit al sinds het seizoen 2018-2019 in het eerste elftal. Met bijna 150 wedstrijden voor de Brusselse club heeft het kleine wonderkind een paar moeilijke seizoenen achter de rug, vooral met de erfenis van het nummer 10 op zijn rug. De laatste weken lijkt de aanvallende middenvelder echter zijn draai weer te hebben gevonden en zijn coach Brian Riemer is zeer tevreden over zijn prestaties.

De Deen prees hem op de avond van de kwalificatie tegen Ludogoretz Razgrad de hemel in en maakte de boude vergelijking met de Kroaat van Real Madrid, Luka Modric. “Hij is ongelooflijk. Voor mij is Yari een beetje zoals Luka Modric. Een speler die technisch zo sterk is, maar zich ook uit de naad werkt voor het team. Hij ziet er altijd fris uit, zelfs aan het einde van een heel zware wedstrijd. Ik ben heel blij voor hem.”

Meer impact vereist

Er valt iets te zeggen voor de woorden van Riemer, maar tegelijk zijn ze ook nogal pompeus, om niet te zeggen megalomaan. Immers, als Yari Verschaeren zijn inspanningen nooit spaart en over een techniek beschikt die ver boven het gemiddelde ligt, moet ook worden vastgesteld dat hij te vaak onzichtbaar is tijdens wedstrijden – zeker de voorbije maanden. Hij heeft het lastig om echt zijn stempel te drukken en beslissend te zijn, terwijl de voormalige Ballon d-Or-winnaar regelmatig de weg naar de netten vindt en met assists en splijtende passes strooit alsof het een lieve lust is.

Dit seizoen lukte Verschaeren 2 doelpunten en 2 assists in de competitie en hetzelfde in de Conference League. Op een totaal van 37 gespeelde wedstrijden dit seizoen is dat een degelijk rapport, maar niet opmerkelijk. Als hij zijn carrière naar een hoger niveau wil tillen, moet de Anderlecht-man meer doeltreffend worden.

Sleutelspeler?

Feit blijft dat de jongeling al een tijdje goed presteert, ook zonder te scoren of assists te geven. Met zijn beweeglijkheid tussen de linies was hij een luis in de pels van Standard. Enkele dagen eerder was hij een van de uitblinkers op het veld tegen de Bulgaren. Kan Verschaeren in money time één van de drijvende krachten van Anderlecht worden in de race om de Europe Play-offs?

Paars-wit is nog maar één punt verwijderd van de top 8. De volgende wedstrijd is tegen AA Gent, dat de laatste weken morst met de punten. Geeft Verschaeren de Champions’ Play-offs-ambities van de Buffalo’s een dreun?

Volg de Jupiler Pro League, en met name de partij tussen AA Gent en RSC Anderlecht deze zondag om 18u30, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top