Heeft 'TNT' zichzelf te vroeg opgeblazen? Beerschot scoorde slechts in één van laatste vijf duels

Sport | De Beerschotfans die voor de start van de play-offs nog geloofden in een miraculeuze titelrevival, konden na de eerste match tegen RSCA Futures al meteen hun laatste sprankeltje hoop opbergen. Een matig Beerschot slaagde er niet in om afstand te nemen van de jonkies van Anderlecht (die nochtans ook al betere matchen speelden) en moest met een teleurstellende 0-0 het veld af.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was al voor de vierde keer in vijf duels dat Beerschot niet kon scoren. Opmerkelijk; want in de maanden voordien spatten de vonken er vaak van af bij het aanvalstrio Thibo Baeten, Nökkvi Thorissson en Thibaud Verlinden. In die mate zelfs dat ze de bijnaam 'TNT' kregen.

Maar de laatste weken blijkt dat 'TNT' zichzelf misschien wel wat te vroeg heeft opgeblazen. Want zowel tegen Beveren, Lierse, RWDM als nu dus tegen RSCA Futures slaagde Beerschot er niet in om een goal te scoren. Enkel tegen Jong Genk (3-2 winst) viel er de voorbije weken iets te vieren voor de Mannekes.

Voor Baeten zijn er wel verzachtende omstandigheden. De topschutter van Beerschot moest recent twee duels missen door een hamstringblessure nadat hij op de eerste speeldag van 2023 nog wel 2x raak trof tegen Deinze (3-2 verlies). Maar voor de twee andere aanvallers is het al van begin december geleden dat ze nog eens raak troffen. Thorisson deed dat voor het laatst tegen Dender (4/12) terwijl Verlinden op 11/12 nog de enige goal van de match scoorde tegen SL16 FC.

Het lijkt er dan ook op dat ze hun kruit wat te snel verschoten hebben dit seizoen. Al mag het gewicht van het team natuurlijk niet enkel op de jonge schouders van dit trio liggen. Afwachten of 'TNT' het vertrouwen (en de statistieken) weer wat kan opkrikken in het verdere verloop van de play-offs én zo het seizoen toch nog kan afsluiten met een goed gevoel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top