Na jaren zwarte sneeuw komt Dries Wouters weer boven water bij KV Mechelen

Sport | Op de 28ste speeldag in de Jupiler Pro League neemt Antwerp het deze zondag op tegen KV Mechelen. Steven Defour kan al twee speeldagen niet rekenen op de geblesseerde Boli Bolingoli, maar lijkt met verloren zoon Dries Wouters een waardige vervanger gevonden te hebben. Een gouden kans voor de 26-jarige Wouters, voorheen actief bij Schalke en Racing Genk, om zijn sputterende carrière te herlanceren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dries Wouters, een geboren Tongenaar, is een jeugdproduct van Racing Genk. Hij maakte op 9 mei 2015 zijn debuut op het hoogste niveau tegen Zulte Waregem, als vervanger van Timothy Castagne. De jaren nadien kreeg hij een plaats in het eerste elftal van Genk, maar het bleef vooral bij bankzitten. Onder coach Philippe Clement sprokkelde Wouters in het seizoen 2017/2018 weer meer speelminuten op de positie van verdedigende middenvelder. Hij scoorde zijn eerste doelpunt als profvoetballer tegen Anderlecht op 20 mei 2018.

In mei 2019 veroverde Wouters met Racing Genk de landstitel. Hij had dat seizoen slechts tien wedstrijden gespeeld. Het seizoen nadien kwam hij aan 15 matchen, in 2020/2021 kreeg hij weer minder kansen: slechts acht keer verscheen hij op het veld in het shirt van de Limburgers. In de tweede seizoenshelft zat hij vaker niet dan wel in de wedstrijdselectie.

Geplaagd door blessures

Op zijn jacht naar meer speelminuten trok Wouters in de zomer van 2021 naar Schalke in de 2. Bundesliga. Maar ook daar was hij veroordeeld tot een statuut als bankzitter. Tot overmaat van ramp liep hij in oktober een blessure aan zijn enkelgewricht op. Zijn avontuur in Duitsland zat erop. In januari 2022 werd hij verhuurd aan KV Mechelen. Een maand later sloeg het noodlot opnieuw toe: Wouters liep een kuitverrekking op en was drie maanden buiten strijd. Hij zou pas op het einde van het seizoen weer in actie komen, in play-off 2.

Ook dit seizoen begon met een domper voor Wouters: een knieblessure hield hem aan de kant. Daarna sprokkelde hij hier en daar wat speelminuten, totdat hij voor de WK-break naar de B-kern gestuurd werd. “Ik kreeg te horen dat ik mocht uitkijken naar een nieuwe club”, vertelde Wouters aan Het Laatste Nieuws. “Steven (Defour, red.) deelde die beslissing mee, maar verduidelijkte meteen dat het niet zijn keuze was - dat benadrukte hij nog eens toen ik terug aansloot. Ik kan begrijpen dat er binnen een clubbeleid spelers komen en gaan, maar dit was vrij cru.”

In januari van dit jaar toonden zijn opleidingsclub Racing Genk en OH Leuven interesse in Wouters, maar telkens lag Schalke dwars. Alles wees erop dat Wouters nog enkele maanden bij de Mechelse beloften zou spelen. “Mentaal was het allesbehalve een simpele periode. Ik had het nog nooit eerder meegemaakt. Op een bepaald moment begin je toch te twijfelen aan je eigen kwaliteiten”, aldus Wouters in Het Laatste Nieuws.

Opgevist uit B-kern

Tot de blessure van Boli Bolingoli: Wouters wordt opgevist uit de B-kern en verschijnt op 17 februari plots aan de aftrap tegen uitgerekend Racing Genk. De Maneblussers speelden 2-2 gelijk tegen de competitieleider – met name dankzij een ijzersterke prestatie van verloren zoon Dries Wouters. Ook op het veld van rode lantaarn Seraing speelde de herboren Schalke-huurling 90 minuten – al had hij veel minder werk op te knappen. Mechelen won met 0-2 en behoudt zo nog een waterkans op deelname aan de Europe play-offs.

Boli Bolingoli heeft een uitgebreide blessurehistorie, dus de kans dat we Wouters de komende weken nog vaker in actie zullen zien, is groot. En na zo’n calvarietocht is hem dat zeker gegund.

Volg de Jupiler Pro League, en met name de partij tussen Royal Antwerp FC en KV Mechelen deze zondag om 16u, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top