Virton haalt Clubicoon Dany Verlinden naar Luxemburg

Sport | Op sportief vlak beleefde RE Virton een nachtmerrie tijdens het afgelopen weekend. De Luxemburgers verloren van rechtstreekse concurrent Dender EH terwijl ook Jong Genk en SL16 FC de drie punten pakten. Maar extrasportief deed de club wel een opmerkelijk 'zaakje'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Virton maakte namelijk bekend dat het Dany Verlinden aan heeft gesteld als de nieuwe doelmannentrainer. De ex-goalie van Club Brugge vervoegt - samen met physical coach Damien Broodhaerts - de technische staf van de Luxemburgers. Jeremy Dumesnil (keeperstrainer), Arnaud Scalco (physical coach), Grégory Verheyden (video-analist) en Thomas Aupic (mental coach) werden dan weer bedankt voor bewezen diensten.

Verlinden was de voorbije seizoenen al actief als keeperstrainer bij Club Brugge, Club Africain en Cercle Brugge. Als doelman stond hij zelf tien jaar onder de lat bij Club Brugge. De 59-jarige Verlinden is ook de vader van Thibaud Verlinden (Beerschot). Maar vader en zoon gaan elkaar dit seizoen al niet meer tegenkomen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top