Lierse al voor de vijfde keer op een rij onderuit tegen RWDM

Challenger Pro League | RWDM heeft zich zondagavond tot winnaar van het weekend gekroond. De Brusselaars namen in het eigen Edmond Machtensstadion de maat van een kraning Lierse en bouwen in het klassement zo al een voorsprong van zes punten op ten opzichte van eerste achtervolger Beveren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lierse speelde alweer verdienstelijk, maar moest toch weer met lege handen naar huis na een wedstrijd tegen haar zwarte beest. Het was al voor de vijfde keer op een rij dat Lierse zich liet ringeloren door de troepen van Vincent Euvrard.

In de laatste drie thuisduels scoorde RWDM telkens 3x tegen Lierse (3-1, 3-0 en nu dus weer 3-1) terwijl het ook in de uitduels telkens de maat nam van de Pallieters. Eerder dit seizoen werd het 1-2 op het Lisp en vorig seizoen was er ook nog een 0-1 nederlaag. 

Reacties

“Mja, ik noem het stilaan het RWDM-gevoel”, vertelde coach Tom Van Imschoot na de match bij Gazet van Antwerpen. “We speelden zeker goed mee, maar vergaten onze momenten te pakken. Dat doet de thuisploeg wel. Ze beschikken over een goede organisatie en teren op een sterk offensief blok met bakken kwaliteit. Zij straffen de foutjes wel af, wij hebben dat jammer genoeg nagelaten. Dan heb je misschien wel recht op iets meer, maar de realiteit is dat we met lege handen blijven.”

Ook RWDM-coach Vincent Euvrard erkende dat zijn team het niet onder de markt had tegen Lierse. "We speelden een goed eerste kwartier, maar leden dan enkele keren nutteloos balverlies waardoor Lierse in de match kwam. We reageerden daarop met te traag voetbal en kwamen lang niet onder de druk uit", vertelde hij bij La Capitale.

Tijdens de rust zette Euvrard zijn pionnen wat anders en dat hielp. "We schoten in de tweede helft wel weer goed uit de startblokken en konden nu wel snel scoren. De overwinning was wat mij betreft dan ook verdiend."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top