Nestelt Westerlo zich geruisloos alsnog in de top vier?

Sport | KVC Westerlo is aan een sterk seizoen bezig. De Kemphanen promoveerden afgelopen zomer naar de Jupiler Pro League en staan momenteel op een zucht van de vierde plaats. Kunnen de mannen van trainer Jonas De Roeck voor een fameuze stunt zorgen en zich plaatsen voor de Champions’ play-offs?

Door Pickx

Deel dit nieuws

KVC Westerlo steekt in een bloedvorm en is al zes matchen op rij ongeslagen. Ze wisten een zeer knappe 12 op 18 bij elkaar te spelen. De Roeck sprak lange tijd over het behoud, maar de ploeg uit de Kempen moet al lang geen rekening meer houden met een mogelijke degradatie. Meer zelfs, ze mogen zelfs hardop dromen van een kwalificatie voor de Champions’ play-offs. Club Brugge en AA Gent liggen niet ver voor en de match van komend weekend tegen Standard gaat bijzonder belangrijk worden.

De rug gerecht

Westerlo kende nochtans een moeizame start van het seizoen. Het voetbal was wel goed, maar met een 6 op 21 bleven de punten achter. Ze verloren vijf keer en wonnen twee keer, waardoor ze op een 12de plaats stonden geparkeerd. Jonas De Roeck en het bestuur bleven echter rustig en zij wisten ook dat deze ploeg te veel talent had om echt in de problemen te geraken.

Vanaf de achtste speeldag ging het draaien en sindsdien verloor Westerlo nog maar vier keer, tegen KRC Genk (twee keer), STVV en OHL. De ploeg toonde zich ook een ‘reuzendoder’ door te winnen van ploegen als Anderlecht, Standard, Club Brugge en Union SG. Westerlo klom de laatste weken op in het klassement en staat al een tijdje in de top acht. Het klopt stevig aan de deur van de top vier.

Historisch seizoen?

Westerlo deed in zijn geschiedenis nooit beter dan een zesde plaats in de Belgische competitie. Het eindigde in 2000, 2004 en 2009 op die plaats in de rangschikking. Het behalen van de top vier zou dus een historische prestatie zijn voor Nacer Chadli & co. De weg is nog lang, maar dromen mag.

De Antwerpse club is ondertussen niet meer die ploeg die financieel heel erg op de centen moet letten zoals in het verleden. Er is een Turkse eigenaar en die pompte het nodige geld in het team. De komst van Nacer Chadli (Basaksehir), Bryan Reynolds (Roma), Sinan Bolat (Gent), Maxim De Cuyper (Brugge), Lyle Foster (Guimaraes) en Dorgeles Nene (RB Salzburg) gaven de ploeg diepgang en de kwaliteit waarmee je hoog kan mikken. Westerlo heeft bovendien een haalbare kalender. Tegen Standard winnen zou de ambities kracht bijzetten en wellicht weten we na die match al meer over hun mogelijk (nieuwe) doelstellingen. Na de partij tegen de Rouches treffen ze nog KV Kortrijk, KV Oostende, Charleroi, Anderlecht, Club Brugge en ten slotte Seraing.

Volg de Jupiler Pro League, en met name de partij tussen Standard en Westerlo deze zaterdag 4 maart om 20u45, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top