One day,one goal: Juan Barbas verschalkt Genoa-doelman op ongeziene wijze

Sport | De naam Juan Barbas zal weinig voetballiefhebbers nog iets zeggen. De Argentijn speelde zeker niet bij de grootste clubs, maar in het seizoen 1989-1990 verdedigde hij de kleuren van de Italiaanse eersteklasser Lecce. In een duel tegen Genoa pakte de speler uit met een bijzonder opmerkelijk doelpunt via een vrije trap.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lecce was een laagvlieger in de Serie A en stond op de achttiende speeldag voor een thuiswedstrijd tegen Genoa. Lecce, waar de toen 19-jarige Antonio Conte actief was, kreeg na tien minuten een vrije trap. Juan Barbas zette zich achter de bal. De Argentijnse middenvelder legde de bal klaar en ging vanaf een toch wel zeer grote afstand zijn kans.

Hij trof de bal een beetje met de buitenkant van de voet en hij zag het leer keihard tegen de lat belanden. De bal ging hoog in de lucht en de Genoa-doelman had het leer maar uit de lucht te plukken, maar hij werd wat gehinderd door zijn eigen ploegmaats. De bal botste daardoor net voor de lijn terug en zo belandde hij met een effect alsnog in doel. Een zeer vreemde treffer, waar de Italiaanse doelman toch niet vrijuit ging. Lecce zou die partij uiteindelijk met 2-1 winnen. De Italiaanse club wist zich dat seizoen maar net te handhaven. Het eindigde een punt boven de degradatiestreep, dus het doelpunt van Barbas was van heel grote waarde.

Financiële problemen

Barbas speelde van 1985-1990 voor Lecce. Hij speelde 173 wedstrijden voor de club. Daarin trof hij 29 keer raak en deelde hij 2 assists uit. Barbas speelde in Europa ook nog voor Real Zaragoza (Spanje), FC Locarno (Zwitserland) en FC Sion (Zwitserland). De middenvelder, die ook 33 keer Argentijns international was, sloot in 1997 zijn carrière af in zijn thuisland bij All Boys. Hij was toen 37 jaar oud.

Barbas was na zijn carrière ook kort interim-trainer bij Racing Club in Argentinië. Zijn carrière als hoofdtrainer duurde amper vier wedstrijden. In 2020 kwam Barbas nog met een oproep. Hij zat al een hele tijd zonder job. "Vaak zet ik mate (een Argentijnse thee, nvdr.) en zoute crackers. Dat is dan mijn avondeten", verklaarde hij. "Ik verdiende in mijn carrière geld om goed te leven en kocht een huis, waar mijn ex-vrouw en dochter nu wonen. Ik moet dringend een job vinden om de huur van mijn appartement en eten te kunnen betalen."

Fan van deze reeks? Herbeleef dan de geweldige Europese avond van Alex Czerniatynski bij Royal Antwerp FC.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top