"Las Palmas stuurde hem na een dramatisch seizoen snel terug"

Voetbal | Nicolas Frutos is in Europa vooral bekend omwille van zijn passage bij RSC Anderlecht. De Argentijnse aanvaller was voordien echter aan de slag in Spanje. De spits speelde immers ook voor de Spaanse tweedeklasser Las Palmas. Dat werd echter een passage om zo snel mogelijk te vergeten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nicolas Frutos speelde in Argentinië voor Union Santa Fe, San Lorenzo en CA Nueva Chicago. In de zomer van 2003 betaalde Las Palmas 900.000 euro om de Argentijnse spits weg te halen uit Argentinië. Frutos was op dat moment 22 jaar. Hij kreeg dus een uitgelezen kans om zijn droom waar te maken: doorbreken in Europa. Hij kwam echter terug van een kale reis.

Geen succesverhaal

Hij speelde er in totaal 18 wedstrijden, goed voor 990 minuten, maar daarin wist hij weinig indruk te maken. De teller bleef steken op 1 goal en 0 assists. Las Palmas had genoeg gezien en een jaar na zijn komst mocht Frutos al vertrekken. Met de staart tussen de benen keerde hij terug naar Argentinië, waar Independiente hem een kans gaf. "Hij kwam hier aan en zag nog groen achter zijn oren'', herinnerde Pedro García, voetbaljournalist bij La Provincia (diario de Las Palmas) zich bij Het Nieuwsblad. “Hij kon zich niet aanpassen aan de club of aan de stad. Hij was schuchter. Leek niet in zichzelf te geloven. Vandaar dat ze hem na dat dramatische seizoen, in de tweede klasse nota bene, snel terug naar Argentinië stuurden. Ik sprak Nicolas nadien nog. Hij vertelde me dat hij in dat seizoen in Spanje veel heeft opgestoken. Hij is er zeker mentaal sterker geworden."

Zijn terugkeer naar Argentinië was een schot in de roos, want bij Independiente kwam Futos eindelijk helemaal tot ontbolstering. Hij scoorde 19 keer en deelde 2 assists uit in 28 wedstrijden. Anderlecht ging Sergio Aguëro scouten, maar die bleek meteen onhaalbaar te zijn. Frutos was zijn spitsbroeder en de scouts van RSCA noteerden zijn naam. Paars-wit haalde de aanvaller voor 2,5 miljoen euro naar Brussel. Frutos was de missing link en groeide uit tot een grote meerwaarde

Stoppen op 28ste

Hij speelde 95 matchen voor de Belgische recordkampioen. Daarin wist hij 52 keer te scoren en 13 assists uit te delen. Frutos won in Brusselse loondienst drie landstitels, een Belgische beker en twee supercups. Na vier jaar Anderlecht moest hij op 28-jarige leeftijd door aanhoudend blessureleed de schoenen aan de haak hangen.

'De Reiger', die bijnaam kreeg hij in Argentinië, zag af. Zijn achillespees kon het niet meer aan. “Op een dag kwam hij mijn bureau binnen. Zijn vrouw was die nacht ziek geweest en hij had zelf moeten opstaan om zijn huilende dochter uit bed te halen. De ochtend nadien kon hij zijn voet niet meer bewegen. Toen had Nico ook zelf begrepen dat het niet meer zou lukken”, liet toenmalig manager Herman Van Holsbeeck weten nadat RSCA en Frutos uit elkaar gingen.Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top